Fair Minerals “Minerale Make-Up”

mrt 14, 2021 | Make-up

Een tijdje geleden ben ik in contact gekomen met Corien, de oprichtster van Fair Minerals. Zij vertelde mij over haar jarenlange ervaring in het cosmetica vak en hoe zij nu een eigen merk is gestart met onder andere minerale make-up. Een zeer gepassioneerd en enthousiast verhaal en het is dan ook haar missie om natuurlijke en minerale cosmetica betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Dat bijvoorbeeld ook mensen met gevoelige of onrustigere huidjes kunnen ervaren wat minerale make-up voor je kan betekenen. En dat je met haar producten echt nog meer je eigen schoonheid naar boven kunt halen. Fair Minerals blijft in ontwikkeling en ze breiden het assortiment aan producten steeds verder uit samen met hun eigen laboratorium in Amsterdam.

Vanuit Fair Minerals heb ik een pakketje met een aantal make-up producten mogen ontvangen om zelf lekker mee aan de slag te gaan. Superleuk, want ik heb nog nooit minerale make-up gebruikt. Ik ben uiteraard ontzettend benieuwd hoe dit mij bevalt ten opzichte van de “gewone” commerciële make-up. Lees je hieronder verder met mij mee?

De producten en hun belofte….

Vanuit Fair Minerals heb ik de volgende producten mogen ontvangen:

Foundation LM2.0: Deze foundation is 100% natuurlijk en creëert een egaal uitziende huid. De foundation is een zachte mix van mineralen en vrij van synthetische materialen, dus erg gezond voor je huid. Juist ook voor de overgevoelige huidjes is deze foundation heel fijn, omdat het vrij is van geurstoffen, parabenen en conserveermiddelen. Je huid kan dus gewoon blijven ademen! De foundation, blusher en oogschaduw zitten in plastic potjes met een gemakkelijk systeem om je product te doseren.

Blusher Licht Rosé: Als je basis is gelegd, dan kun je naast een eventuele bronzer meer definitie in je gezicht aanbrengen met deze blusher. De licht roze kleurige poeder kun je laagje voor laagje aanbrengen totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Oogschaduw Ruby: Deze volledig natuurlijke oogschaduw kun je op verschillende manieren gebruiken. De kleur “Ruby” zou ik als koper/rood- kleurig omschrijven en kan je met je kwastje lichtjes voor een wat zachtere look aanbrengen. Maar eventueel kun je ook met een vochtig penseeltje de oogschaduw als eyeliner aanbrengen.

Oogpotlood groen en zwart: De oogpotloden van Fair Minerals zijn zo zacht, dat ze ook zeker geschikt zijn voor mensen met zeer gevoelige ogen of lensdragers. Dus geen tranende ogen meer wanneer je een potloodje aan probeert te brengen. Het zachte potlood is intens van kleur, maar ook zeer gemakkelijk te “blenden” voor een mooie ooglook.

Mijn ervaringen met de make-up van Fair Minerals

Ik ben uiteraard heerlijk geen experimenteren met deze make-up producten en ik zal hieronder per product mijn bevindingen delen:

Foundation LM2.0: Ik vind het effect van een minerale foundation echt heel mooi. Ik heb de foundation opgebracht met een buffer penseel en langzaamaan opgebouwd. Het effect is heel natuurlijk en egaal. Wel iets matter dan dat ik gewend ben, maar dat vind ik eigenlijk niet storend. De foundation draagt prettig en blijft echt heel goed zitten gedurende de dag.

Blusher Licht Rosé: Mijn favoriet van alle producten, ik ben echt dol op deze kleur blush. De poeder is zo zacht en blend heel fijn in je huid. Ik heb een gewone blush kwast voor het aanbrengen gebruikt en het effect is dan echt heel mooi. Wel vind ik het potje ietwat klein om goed het product op je kwast te krijgen.

Oogschaduw Ruby: Ik gebruik wel vaker losse poeder oogschaduw, dus het aanbrengen daarvan ben ik wel gewend. De oogschaduw is mooi gepigmenteerd en blijft goed zitten. Ook verlies je niet te veel product bij het aanbrengen, echt heel fijn. Of “Ruby” helemaal mijn kleur is weet ik nog niet, maar de oogschaduw zelf is heel goed.

Oogpotlood groen en zwart: Eerlijk gezegd gebruik ik zelf vrijwel nooit een oogpotloodje, maar toch ben ik voor deze foto aan de slag gegaan met de groene variant. Ik heb een subtiel lijntje getrokken en deze licht vervaagd met een smudge kwastje. Het potlood is inderdaad echt heel zacht en prettig in gebruik. En door het vervagen van het lijntje geeft het een wat zachtere uitstraling. Iets wat ik zelf prettig vind bij een ooglook. Wel gaat het potloodje aan het einde van de dag een beetje “stempelen” onder mijn ogen, maar dit heb ik helaas ook vaker met andere oogproducten.

Al met al heb ik zeker een positieve indruk over minerale make-up en de producten van Fair Minerals gekregen. Of ik helemaal om ben en afstap van de commerciële make-up? Nee, dat gebeurt niet zo snel. Maar ik vind het draagcomfort en de uitstraling van minerale make-up echt heel mooi, dus ik zal het zeker ter afwisseling blijven gebruiken. Ik heb zelf ook best een prima huidje, maar ik kan me zo voorstellen dat het voor de gevoelige huidjes nog veel fijner werkt en aanvoelt.

Fair Minerals is een mooi merk en ik denk een absolute toevoeging in het segment van natuurlijke en minerale make-up. Ik blijf het merk in ieder geval zeker volgen, ook voor eventuele nieuwe releases. En ik ben blij dat ik via deze weg kennis heb mogen maken met minerale make-up.

Je kunt de producten kopen op de website van Fair Minerals, www.fairminerals.nl. De prijzen voor de producten die ik heb ontvangen zijn als volgt:

Foundation € 18,95 / Blusher € 15,95 / Oogschaduw € 8,95 / Oogpotlood € 8,95

Via de website is het ook mogelijk om een eventuele gratis tester op te vragen van een foundation kleur. Dit omdat het uiteraard lastig blijft om online je kleur te bepalen. Een mooie extra service dus!

Heb jij al eens een keer minerale make-up uitgeprobeerd? Laat het me gerust weten onder deze post.

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed