Dore Rooibos Cosmetics “Facewash en Toner”

mrt 25, 2021 | Huidverzorging

Er zijn van die nieuwe merken die je meteen nieuwsgierig maken doordat ze onderscheidend zijn van veel andere huidverzorgingsmerken. Dore Rooibos Cosmetics is zo’n bijzonder merk. Een idee dat ooit is ontstaan vanuit een reis naar Zuid-Afrika voor Sachiko en Peter, het daarna importeren van huidverzorgingsproducten met rooibos erin naar Nederland, tot uiteindelijk het initiatief om een huidverzorgingslijn op te zetten helemaal naar eigen wens. En zo zijn er afgelopen jaar drie producten gelanceerd die allemaal de antioxidante krachtpatser rooibos bevatten. Nou ben ik zelf dol op rooibosthee, maar om dit op mijn gezicht te gebruiken is volledig nieuw voor mij. Vanuit Dore Rooibos Cosmetics heb ik een facewash en toner ontvangen om eens te ervaren wat rooibos voor je huid kan doen.

En wat denk jij? Ga ik net zo’n fan worden van huidverzorging met rooibos erin als dat ik dat van de thee ben? Lees snel hieronder verder!

De producten en hun belofte….

Rooibos Purifying Face Wash: Deze facewash is ideaal als eerste stap in je huidverzorgingsroutine. Het is een zuiverende gezichtsgel die gemakkelijk make-up (resten) en onzuiverheden verwijdert. De facewash is rijk aan antioxidanten en die zorgen ervoor dat je huid wordt beschermd tegen vrije radicalen. Die vrije radicalen kunnen je huid namelijk beschadigen. Naast de antioxidanten zijn er vitamines B5 en toverhazelaar aan de facewash toegevoegd voor extra zachtheid van dit product. Je masseert de facewash in op een lichtvochtige huid en spoelt deze daarna af. Even de huid droogdeppen en je bent klaar voor de volgende stap in je huidverzorgingsroutine. De facewash is 100% vegan en zit in een petfles van 200 ml.

Rooibos Soothing Face Toner: Net als de facewash bevat deze toner groene rooibosextract, waardoor ook dit product een krachtpatser is vol antioxidanten. Qua werkzame ingrediënten komen beide producten veel overeen, dus ook deze toner is mild en zacht voor je huid. Je brengt de toner na het reinigen van je gezicht aan met een wattenschijfje. Neem naast je gezicht ook zeker je hals en decolleté hierin mee. Laat dit even drogen en breng daarna je serum en/of gezichtscrème aan. Ook deze toner is geschikt voor alle huidtypes, 100 % vegan en zit in een petfles van 200 ml.

Mijn ervaringen met de Facewash en Toner van Dore Rooibos Cosmetics

Ik heb de facewash en toner nu een aantal weekjes in gebruik en ik moet zeggen dat beide producten mij goed bevallen. Ik gebruik de facewash elke ochtend onder de douche en het is echt een hele zachte gel. Als ik de facewash inmasseer dan voelt dit heel prettig aan en het verwijdert goed alle restjes vuil van de nacht. De geur is mild en aangenaam en ideaal om mee wakker te worden. Mijn huid reageert goed en rustig op de facewash, maar ik voel wel een licht trekkerig gevoel op mijn wangen na het afdrogen. Dit heb ik wel vaker bij cleansers, dus daar kijk ik niet zo van op. Zodra ik verder ga met mijn ochtendroutine verdwijnt dit weer. Als volgende stap gebruik ik dan de toner van Dore Rooibos Cosmetics. Ik moet even wennen aan de kleur van de toner, want dit zou zo mijn rooibostheetje kunnen zijn die ik over mijn gezicht wrijf. Maar de toner is superfijn! Voelt zacht, brengt de balans weer terug in mijn huid en legt een goede basis voor mijn serum en crème. Het effect van het rooibosextract vind ik nog lastig te bepalen. Mijn huid is momenteel in vrij goede conditie, maar het zal er zeker aan bijdragen qua bescherming en eventueel herstel.

Ik vind het echt ontzettend leuk om deze bijzondere producten te testen en ik zal ze dan ook zeker blijven gebruiken in de ochtend. Dore Rooibos Cosmetics is een relatief jong merk en naar verwachting zullen er nog meer huidverzorgingsproducten gelanceerd worden. Ik ben benieuwd op welke manier ze rooibos nog meer in gaan zetten, dus ik zal het merk zeker blijven volgen!

Je kunt de producten van Dore Rooisbos Cosmetics kopen op hun eigen website, www.dorerooiboscosmetics.com . De facewash en toner zijn allebei te koop voor € 15,95 per stuk excl. verzendkosten. Naast de facewash en toner is er nog een Nourishing Face Cream 24H beschikbaar.

Heb jij al eens een product met rooibos erin geprobeerd? Reageer dan gerust onder mijn post, ik ben benieuwd!

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed