Essence “Skin Lovin Sensitive Primer”

mrt 29, 2021 | Make-up

Voor veel vrouwen is een primer een vast onderdeel van hun make-up routine, maar voor mij eigenlijk (nog) niet. Toch merk ik de laatste tijd dat mijn foundation iets minder goed op zijn plek blijft zitten. Dus ik ga eens testen of dit verandert wanneer ik een primer onder mijn make-up aanbreng. Het aanbod is enorm, maar ik word getriggerd door de nieuwe lente/zomer lijn van Essence. Zij hebben nu een primer in het assortiment die heel hydraterend en voedend is, maar ook zeer geschikt voor de gevoelige huid. Ik ga aan de slag met deze primer en ben heel benieuwd of dit weer zo’n budgetpareltje is die ik zeker aan mijn vaste make-up routine moet toevoegen. Lees je hieronder met me mee?

De belofte….

De Essence Skin Lovin Sensitive Primer is de perfecte basis voor je huid. De primer is super licht en maakt je huid glad en stralend. Door de toegevoegde Aloë Vera blijft je huid gevoed, zacht en goed gehydrateerd. De primer heeft een zachte formule die niet comedogeen is en speciaal geschikt is voor de gevoelige huidjes. Ook is deze primer vrij van toegevoegde alcohol, parfum, siliconen, parabenen en minerale oliën. Zoals Essence zelf aangeeft, “no worries” wanneer je dit product gebruikt. De primer zit in een eenvoudige, fris gekleurde tube met draaidop en is gemakkelijk te doseren.

Mijn ervaringen met de Skin Lovin Sensitive Primer van Essence

Wat mij meteen opvalt is dat deze primer heel zacht en hydraterend aanvoelt. Het zou zo een dagcrème kunnen zijn. De crème trekt snel in en laat geen laagje op mijn gezicht achter. Wanneer ik daarna mijn foundation en de rest van mijn make-up aanbreng, pakt het allemaal goed en ziet mijn huid er inderdaad fris en glad uit. Gedurende de dag merk ik zelf echter niet zoveel verschil in mijn make-up. Het blijft redelijk goed zitten, maar aan het einde van de dag zie ik dat de foundation op mijn T-zone toch wel wat is verdwenen. Daarin merk ik dus helaas geen verbetering. Wellicht dat ik daarvoor wat zwaarder geschut nodig heb. Maar ik vind deze primer wel heel fijn op mijn huid en helemaal omdat er zoveel onnodige toevoegingen zijn weggelaten. Daarom blijf ik de primer zeker nog gebruiken en ga ik hierna op zoek naar een wat stevigere variant. Essence staat bekend om goede producten voor een lage prijs, dus wat dat betreft is dit zeker een aanrader!

Ik heb de Essence Skin Lovin Sensitive Primer gekocht bij het Kruidvat voor € 3,89. Maar de primer is ook online bij diverse beauty- en drogisterijwebshops te koop. De tube heeft een inhoud van 30 ml.

Wat is jouw favoriete primer?

Liefs, Kim

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed