The Ordinary “High Coverage Concealer”

apr 21, 2021 | Make-up

Vandaag review ik één van mijn favoriete, maar in mijn ogen ook meest noodzakelijke make-up producten: de concealer. Ik heb al eens eerder benoemd dat ik er vaak moe uitzie rondom mij ogen, veel pigmentatie en snel donkere kringen heb. Dus ik draag dagelijks een concealer en heb inmiddels al heel veel verschillende varianten en merken in mijn handen gehad. Want ik ben ook nog eens heel kritisch als het op mijn concealer aan komt; niet te vloeibaar, maar ook niet stug, juiste kleur, goede dekking en het liefste een beetje glowy, want mat werkt niet bepaald goed bij mij. Ik heb inmiddels een aantal favorieten, maar toch blijf ik altijd op zoek naar nieuwe aanwinsten. The Ordinary vind ik een heel fijn, minimalistisch merk en ik was dan ook direct nieuwsgierig toen er in Nederland een concealer op de markt kwam. Een concealer met een full coverage dekking en enorm veel kleuren om uit te kiezen. Ik bestelde de concealer online en ben deze uiteraard snel gaan uitproberen. Zou dit nou zo’n budgetproof ontdekking zijn en wellicht een nieuwe favoriet van mij worden? Ik neem jullie hieronder graag mee met mijn ervaringen.

De belofte….

The Ordinary´s Concealer is een concealer met een zeer hoge dekking en een fijne, goed smeerbare substantie. De formule is zo gemaakt dat de kleurpigmenten er huideigen uitzien en niet snel kruipen in eventuele fijne lijntjes rondom de ogen. De concealer is er in een breed palet aan kleuren die overeenkomen met de kleuren van de foundations van The Ordinary. Je kunt de concealer met je vingers, een beautyblender of een concealer buffer aanbrengen. De concealer zit in een tube met applicator en heeft een inhoud van 8 ml.

Mijn ervaringen met de High Coverage Concealer van The Ordinary

Ik vind het altijd ontzettend leuk om een nieuwe concealer uit te proberen, maar weet ook dat ik niet snel onder de indruk ben. Toch heb ik stiekem wel hoge verwachtingen van dit merk, omdat ik uit ervaring weet dat The Ordinary eenvoudige, budgetproof maar zeker doeltreffende producten maakt. Wat mij direct opvalt is de kleur van de concealer. Ik had online een kleurenkaart gevonden en de tint van een concealer die ik in gebruik heb ernaast gehouden. Ik heb gekozen voor kleur 1.2N en ik vind deze echt een stuk lichter uitvallen. Op de swatch lijkt het nog wel mee te vallen, maar onder mijn ogen slaat het een stuk witter uit. De substantie is inderdaad wel heel fijn, niet te dun, dus voor mij precies goed. Maar ik moet bekennen dat ik de dekking lastig kan bepalen op deze manier. Ik heb best wat te camoufleren en voor mijn gevoel komt er nog te veel grauwheid door de concealer heen, maar dit kan ook door de verkeerde kleur komen. Wel merk ik dat de concealer op z´n plek blijft de hele dag en inderdaad niet in mijn lijntjes kruipt. De finish van de concealer is normaal, niet zozeer mat of heel glowy. Om nog eens een echt goed oordeel te geven ga ik nog een donkerdere tint bestellen zodat ik die kan mengen met deze variant om mijn gewenste kleur te krijgen. De concealer is zo goed geprijsd dat ik je dit sowieso kan adviseren om op deze manier gedurende de seizoenen een beetje met de kleur te kunnen spelen. Ik geef deze concealer in ieder geval nog een tweede kans!

Ik heb de The Ordinary High Coverage Concealer gekocht bij www.douglas.nl voor € 6,95. Maar de concealer is ook bij diverse (internationale) online beautyshops verkrijgbaar. Als de situatie het weer toelaat dan ben ik voor wat betreft concealer (en bijvoorbeeld foundation) wel een voorstander om dit fysiek in de winkel te testen en aan te schaffen.

Wat is jouw favoriete concealer?

Liefs, Kim

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed