L´Occitane “Infusion Gezichtsreiniger Gel-in-Mousse en Micellair Water 3-in-1”

apr 27, 2021 | Huidverzorging

Ik vind het reinigen van mijn gezicht ontzettend belangrijk en doe dit echt al jaren trouw iedere ochtend en avond. In mijn avondroutine doe ik aan “double cleansing” waarbij ik bij voorkeur als eerste stap een reinigingsbalm gebruik en daarna een mousse/milk of andere variant cleanser. Een tijdje geleden ontving ik vanuit L’Occitane 2 reinigingsproducten om uit te proberen van de “Infusion” lijn. Deze lijn is speciaal voor vrouwen bedacht die het heerlijk vinden om in de badkamer tijd door te brengen met producten die zintuigelijk werken en zorgen voor een optimale verzorging en glans. De producten uit deze lijn zijn doordrenkt met zonovergoten fruit, kruiden en bloemen uit de Provence. Ik ga aan de slag met deze Gel-in-Mousse en Micellair Water en ben heel benieuwd of deze producten mij bevallen en of mijn huid er goed op reageert. Hieronder vertel ik je hoe ik deze producten heb ervaren…… lees je met me mee?

De producten en hun belofte….

Infusion Gezichtsreiniger Gel-in-Mousse: Deze gezichtsreiniger voor dagelijks gebruik is rijk aan komkommer en tijm en verfrist je gezicht en helpt onzuiverheden te verminderen. De geltextuur verandert bij contact met water in een zacht en mild schuim. De gezichtsreiniger maakt je huid goed schoon zonder de huid uit te drogen, die blijft comfortabel en zacht. Je masseert de gel op je gezicht met lauwwarm water en vermijd hierbij de ogen. Hierna spoel je je gezicht af en vervolg je je huidverzorgingsroutine. De Gel-in-Mousse gezichtsreiniger zit in een pompflacon van 200 ml en is geschikt voor alle huidtypes, dus ook voor de gevoelige huid.

Infusion Micellair Water 3-in-1: Dit micellair water is een dagelijkse make-up reiniger die alle sporen van make-up gemakkelijk verwijdert van gezicht, ogen en lippen. Zelfs waterproof make-up kun je hier gemakkelijk mee verwijderen. Het micellair water is doordrenkt met verfrissende komkommer en zinkrijke tijm en maakt de huid zachter en gehydrateerd. Je gebruikt dit Micellair Water 3-in-1 als eerste stap in je routine, het verfraait je huid en maakt het klaar voor de volgende stappen aan verzorging. Je brengt dit micellair water aan op een (herbruikbaar) wattenschijfje en reinigt hiermee je gezicht. Het Micellair Water 3-in-1 zit in een pompflacon van 200 ml.

Mijn ervaringen met de Infusion Gezichtsreiniger Gel-in-Mousse en het Micellair Water 3-in-1 van L’Occitane

Als eerste deel ik mijn ervaringen over de Gel-in-Mousse gezichtsreiniger, deze heb ik inmiddels een aantal weken in gebruik. Ik gebruik deze reiniger als eerste stap in de avond en wat mij meteen opvalt is de geur. Zo fris en mild, echt heerlijk! Ik vind de substantie heel fijn, het voelt als een lekkere gel met heel zachtschuim. Ik gebruik zelf echter niet zo vaak een reinigingsgel, omdat ik vaak daarna een wat trekkerig gevoel heb op mijn wangen en voorhoofd. En dat is bij deze gezichtsreiniger ook het geval, helaas. Zelfs als ik daarna een hele verzorgende en hydraterende reiniger gebruik blijft dat gevoel. Dit past dan helaas niet zo goed bij mijn vochtarme huidtype, maar ik denk dat de gezichtsreiniger wel heel geschikt is voor de normale tot vette huidtypes.

Voor wat betreft het Micellair Water 3-in-1 ben ik nog een “groentje”, want ik gebruik eigenlijk nooit een dergelijk product om mijn make-up eraf te halen. Toch ben ik dit gaan uittesten en heb ik het micellair water ook in de ochtend gebruikt. Het reinigt enorm goed en verwijdert supermakkelijk alle make-up en andere vuiligheid. Ook voelt mijn huid daarna een stuk zachter en gehydrateerder dan bij de gezichtsreiniger. Het lijkt wel alsof er een soort laagje over je huid komt wat echt heel prettig voelt. Dus wat dat betreft ben ik echt aangenaam verrast. Echter ben ik wel een voorstander van reinigen met water, dus dit zal niet mijn vaste reinigingsritueel gaan worden. Wel blijf ik het micellair water zeker nog gebruiken voor een snelle opfrisbeurt of als aanvulling in mijn huidverzorgingsroutine. Conclusie is dat het allebei fijne reinigers zijn en je ervaart ook zeker de beleving van de Provence. Alleen is het echt afhankelijk van wat jij een prettige manier van reinigen vindt en wat er goed bij jouw huidtype past.

Je kunt de producten van L’Occitane onder andere kopen op hun eigen website, www.loccitane.com . De prijs voor zowel de Infusion Gezichtsreiniger Gel-in-Mousse als het Micellair Water 3-in-1 is € 19,50.

Hoe reinig jij het liefste je gezicht? Laat het mij gerust weten onder deze blogpost!

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed