L´Occitane “Osmanthus”

mei 21, 2021 | Lichaams- en haarverzorging, Nagel- en handverzorging, Parfum

Onlangs lanceerde L’Occitane een nieuwe geur genaamd Osmanthus. Een geur die is verrijkt met een zeldzaam ingrediënt uit China: de Osmanthusbloem. Deze bloem bloeit in de herfst als de meeste andere bloemen al lang zijn verwelkt en de bloem ademt een zoete geur uit. Aangezien ik zelf in de lente/zomer ook echt wel een andere voorkeur heb qua geuren, ben ik dan ook altijd wel benieuwd naar dit soort zoete en frisse geuren. Vanuit L’Occitane kreeg ik een heerlijk pakketje opgestuurd om de eau de toilette, handcrème, body lotion en douchegel uit te proberen. Blijft altijd spannend, want de voorkeur van een geur is zo specifiek en persoonlijk. Uiteraard ben ik deze prachtige producten snel gaan fotograferen en uitproberen. Het is jammer dat ik de geur niet aan jullie over kan brengen, want dit was een genot om te testen. Lezen jullie hieronder mee hoe ik deze producten heb ervaren?

De producten en hun belofte….

Osmanthus Eau de Toilette: De basis voor deze eau de toilette is dus de kleine, gele Osmanthusbloem met haar frisse, zoete en fruitige geur. Daarnaast bevat de geur een vleugje abrikooseffect en romige, houtachtige noten. Deze combinatie maakt de eau de toilette een delicate en bijzondere geur. De Omanthus Eau de Toilette zit in een glazen flacon met daarop transparant de Osmanthusbloemen verwerkt. Ik heb een flacon van 75 ml ontvangen, maar er is ook nog een kleine flacon van 30 ml online beschikbaar.

Osmanthus Handcrème: De handcreme van deze lijn is naast bovenstaande ingrediënten ook verrijkt met karitéboter. Dit zorgt ervoor dat de handen gevoed en gehydrateerd worden. De crème dringt door in de bovenste lagen van je huid en zorgt voor direct voelbare comfort. De handcrème zit in een tube van 30 ml.

Osmanthus Douchegel: De douchegel is heerlijk mild reinigend en omringt je direct in de friszoete geur die zo typerend is voor deze Osmanthus lijn. De douchegel zit in een vrolijke fles verpakt van 250 ml. Er is daarnaast ook een “travelsize” beschikbaar van 75 ml. (alleen online beschikbaar)

Osmanthus Body lotion: Ook wel een “Beautymilk” genoemd, is een voedende en lichte body lotion. De structuur is ideaal voor deze seizoenen en trekt snel in je huid. Masseer deze body lotion goed in en je zult direct de verzachtende werking ervaren. Ook deze Body Lotion zit in een fles van 250 ml en is online ook beschikbaar in de variant van 75 ml.

Mijn ervaringen met de Osmanthus lijn van L’Occitane

Nou ik kan oprecht zeggen dat het een feestje was om deze producten te testen. We weten allemaal dat het weer nog niet bepaald lenteachtig is en dan juist is zo´n heerlijke geur zeer welkom! De eau de toilette is echt ontzettend lekker. Het is denk ik een van de fruitigste geuren die ik ooit heb gebruikt, maar daarom ook echt heel bijzonder. Na het aanbrengen omarmt de geur je echt en steeds komen er diverse noten vrij waardoor je keer op keer wordt verrast. Echt een favoriet! Enige minpuntje vind ik eigenlijk dat de geur na een aantal uur wel is vervlogen. Maar dat heb je natuurlijk sowieso sneller met een eau de toilette.

De handcrème is zoals ik ´m eigenlijk wel vanuit L´Occitane verwacht. Een heerlijk geurende crème die goed smeert, snel intrekt en je handen echt verzacht. Deze handcrèmes kan ik echt iedereen aanraden.

Zowel de douchegel als body lotion zie ik als een fijne aanvulling om de geur van de eau de toilette te versterken. Beide producten zijn lekker in gebruik, zacht voor de huid en verspreiden een zalige geur. Het maakt het echt compleet om meerdere producten te gebruiken uit eenzelfde lijn als je eau de toilette.

Ik ben heel blij met deze Osmanthus lijn voor de lente en komende zomer. Misschien kijk je niet zo snel bij de geuren van L´Occitane, maar ze hebben echt een heel mooi assortiment met bijzondere ingrediënten. Ga gerust eens kijken in de winkel of online. Ik blijf in ieder geval heerlijk verder smeren en sprayen en hoop stiekem dat het zonnetje er uiteindelijk ook bij gaat schijnen!

Je kunt de producten van L’Occitane onder andere kopen op hun eigen website, www.loccitane.com . De prijzen zijn als volgt:

  • Osmanthus Eau de Toilette: € 54, =
  • Osmanthus Handcrème: € 8, =
  • Osmanthus Douchegel: € 15, =
  • Osmanthus Body Lotion: € 24, =

Houdt jij ook van lichtere geuren in de lente en zomer?

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed