Olaplex “Nr. 3, 4, 5, 6 & 7”

jul 19, 2021 | Lichaams- en haarverzorging

Ohohoh, wat heb ik van mijn haar gebaald de afgelopen maanden. En dan niet zozeer van de kleur of lengte, maar wel van de conditie van mijn blonde lokken. Ik kleur mijn haar echt al jaren en ondanks dat dit bij een goede kapper gebeurt, is de schade van onder andere alle kleuringen wel terug te zien. Mijn haar is droog, pluizig, dof en lijkt eerder op een bos stro dan op een mooi verzorgde coupe. Nou gebruik ik over het algemeen echt wel mooie producten, maar ik vond het nu toch wel tijd voor wat zwaarder geschut. Mijn eerste poging om mijn haar te verbeteren start ik met het alom geroemde Olaplex. Enerzijds ben ik altijd een beetje sceptisch bij zulke populaire producten, anderzijds toch ook wel nieuwsgierig of dit mijn “redding” zou kunnen zijn. Ik bestelde na wat research een pakket van Olaplex met daarin Nr. 3, 4 , 5, 6 & 7. En ik ben dan ook direct actief deze producten gaan testen en heb al mijn andere producten even links laten liggen. Ik kan je vertellen dat ik er echt heel veel zin in had om mijn haar te gaan pamperen met deze set. En graag vertel ik je, nu na een aantal weken gebruik, hoe mijn ervaring met Olaplex is. Lees je hieronder mee?

De belofte….

Olaplex heeft een uniek systeem ontwikkeld om de miljoenen “bonds” (zwavelbruggen) in je haar weer van binnenuit te herstellen. Ze gebruiken hiervoor een gepatenteerd enkelvoudig ingrediënt, bis-amino diglycol dimaleate. Deze “bonds” kunnen bijvoorbeeld beschadigd zijn door chemische kleuring, hitte tools of weersomstandigheden. Wanneer alle “bonds” weer op een lijn liggen, resulteert dit zich in gezond, mooi, glanzend en zacht haar.

Ik zal de belofte per product hieronder even kort op een rijtje zetten:

Nr. 3 Hair Perfector: De bestseller van Olaplex; dit product herstelt, beschermt en versterkt. Dit is een thuisbehandeling die haarbreuk vermindert en het haar zichtbaar sterker maakt. Je kunt deze treatment wekelijks gebruiken.

Nr. 4 Bond Maintenance Shampoo: Dit is een voedende en herstellende shampoo die jouw haar gezonder maakt na elke wasbeurt. Je kunt deze shampoo dagelijks of bij elke wasbeurt gebruiken.

Nr. 5 Bond Maintenance Conditioner: Dit is een reparerende, versterkende en hydraterende conditioner. De conditioner werkt voedend en maakt je haar zichtbaar gezonder. Je kunt deze conditioner dagelijks of bij elke wasbeurt gebruiken.

Nr. 6 Bond Smoother: Dit is het product tegen pluizend haar! Deze leave-in styling crème gaat pluis tegen en geeft een hydratatie boost die tot wel 72 uur aanhoudt. Je kunt de Bond Smoother gebruiken na elke wasbeurt of om het haar te stylen.

Nr. 7 Bonding Oil: Dit is een styling product voor dagelijks gebruik. De olie geeft het haar hittebescherming tot 230 graden, maakt het haar zacht en geeft het haar een enorme glans.

Mijn ervaringen met Nr. 3, 4, 5, 6 & 7 van Olaplex

Laat ik beginnen met de shampoo en conditioner van Olaplex. Wat mij direct opvalt aan de shampoo is het heerlijke volle, bubbly gevoel. De shampoo voelt zacht, verzorgend en maakt mijn haar heel goed schoon. Vaak was ik tijdens een wasbeurt mijn haar 2x achter elkaar en bij deze shampoo voelt mijn haar dan direct al heel prettig aan. Vervolgens doe ik de conditioner in mijn lengtes en laat ik deze zo´n 3-5 minuutjes intrekken. Mijn haar voelt niet onnatuurlijk glad en zacht, maar wel heel erg gevoed van binnenuit.

Dan dep ik na de wasbeurt mijn haar droog en breng ik de Bond Smoother aan in mijn lengtes. Ik laat de crème even intrekken en daarna borstel ik mijn haar voorzichtig uit. De Bond Smoother voelt prettig en gaat zeker de pluis tegen, maar heeft op mij niet het wow- effect zoals bijvoorbeeld de shampoo en conditioner wel hebben.

Daarna laat ik mijn haar in eerste instantie wat aan de lucht drogen, om het vervolgens volledig droog te föhnen en eventueel te stylen. Voor het föhnen verdeel ik de Bonding Oil door mijn haar. Nou deze olie is denk ik wel mijn favoriet van alle producten. Ik heb best veel soorten olie al uitgeprobeerd, maar deze Bonding Oil is zo fijn! Heel zacht als hittebescherming, maar ook maak ik mijn lokken er glad mee na het stylen. Eigenlijk gebruik ik deze olie elke dag wel en ik zie zoveel meer glans in mijn haar.

En dan nog de Hair Perfector… de meningen zijn erover verdeeld hoe je dit het beste kunt gebruiken. Na het bekijken van wat YouTube filmpjes, ben ik zelf aan de slag gegaan. Ik maak eerst mijn haar nat, daarna handdoek droog en vervolgens verdeel ik de crème over mijn haar. Ik laat dit ongeveer 10-15 minuten intrekken en ga vervolgens op de normale manier mijn haren wassen incl. de conditioner als afsluiting. Ik gebruik deze treatment ongeveer 1x per week en ik moet zeggen dat het mijn haar echt goed doet. Het voelt wel iets slapper als ik deze behandeling heb gedaan, maar het is wel echt een aanvulling op de gehele routine.

Mijn conclusie: ik begrijp de hype rondom Olaplex zeker. De producten zijn uitermate goed voor je haar en herstellen echt wat er al die jaren aan schade is aangericht. Ik heb helaas geen “before” en “after” foto genomen, maar ik zie en voel absoluut verschil. En ook echt al vrij snel, dus ik ben al een stuk blijer met de conditie van mijn haar. Ik ben er nog niet, maar ik blijf zeker doorgaan met deze routine de komende periode. Of ik alle producten echt een must vind, dat weet ik nog niet. Maar sowieso ga ik de shampoo, conditioner en de bonding oil voor vast blijven gebruiken. Het enige nadeel aan de Olaplex crème producten en conditioner is dat het product zo moeilijk uit de fles komt. Je kan blijven schudden en knijpen, maar met moeite komt er iets uit. Maakt niet uit hoe vol de fles is, het is een kleine worsteling. Dat zou in mijn ogen nog wel verbeterd mogen worden. Maar voor de rest ben ik enorm blij met deze keuze!

De producten van Olaplex zijn bij geselecteerde kappers, haarshops of bij Olaplex rechtstreeks verkrijgbaar. Ik heb de set op de website van John Beerens besteld, www.johnbeerens.com, voor ongeveer € 112, =. Er waren diverse kortingsacties van toepassing op dat moment, dus kijk vooral online voor de actuele verkoopprijzen.

Ben jij al bekend met de producten van Olaplex?

Liefs, Kim

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed