Mijn hannah huidverbeterings routine

jul 28, 2021 | Huidverzorging

Onlangs heb ik een artikel gedeeld over mijn ervaringen met de hannah Xperience. Een volledige treatment waar ik echt enorm van heb genoten. Maar om de beleving van dit mooie merk verder voort te zetten, heb ik mijn advies van de huidcoach en mijn persoonlijke huidverbeterings routine mee naar huis gekregen. Nog nooit eerder heb ik alles van eenzelfde merk gebruikt, dus ik ben dan ook heel benieuwd naar de resultaten van deze producten. Het merk hannah is in 1979 opgericht door Hannah Hakze en met al haar kennis en ervaring had zij een duidelijke missie: ‘het gaat er niet om wat je voor je huid doet, maar wel hoe je dit doet’. Een merk gericht op duurzame huidverbetering, innovatief, altijd in ontwikkeling en waar je de passie voor een gezonde huid bijna kunt voelen. Helaas is oprichtster Hannah Hakze in 2006 overleden, maar haar toegewijde team en alle huidcoaches zorgen ervoor dat haar missie wordt voortgezet.

Ik ben direct na mijn vakantie gestart om alle producten van hannah goed te gaan testen en heb al mijn overige skincare even in de kast laten staan. Na bijna 1,5 maand is mijn routine inmiddels helemaal vertrouwd geworden en kan ik zeker een goed oordeel vellen over wat ik van deze hannah huidverbeterings routine vind. Lees je hieronder mee wat mijn bevindingen zijn?

De producten en hun belofte….

Laat ik eerst maar eens terugkomen op de metingen van mijn huid. Kijkende naar het vocht- en vetgehalte van mijn huid, dan is dat best in orde. Mijn waardes zijn gemiddeld en niet bijzonder afwijkend. Wat wel enigszins opvalt is de pH-waarde van mijn huid, want deze is behoorlijk uit balans. Dat kan een momentopname zijn, maar tijdens de Xperience zijn de producten onder andere hierop afgestemd. Verder is de gevoeligheid van mijn huid ook goed, ik reageer niet snel op producten qua roodheid of uitslag.

Mijn huidcoach Anna heeft met zorg een routine samengesteld en dat bestaat uit de volgende 7 producten:

Cleansing Oil: De Cleansing Oil is op basis van natuurlijke oliën en heeft een hydrofiele samenstelling. Dat betekent dat de olie met water vermengbaar is en niet schuimt. De olie reinigt intensief, is verrijkt met diverse antioxidanten, respecteert de natuurlijke pH-waarde van je huid en laat uiteindelijk geen vettig laagje achter. Het resultaat is een frisse, schone en heldere huid. De Cleansing Oil is ook geschikt als oogmake-up reiniger en allergeenvrij. Advies is om deze Cleansing Oil in de ochtend en avond te gebruiken. De Cleansing Oil is verkrijgbaar in 45ml à € 26, = en 125ml à € 53, =.

Prepare Potion: De Prepare Potion is een intensief reinigende en licht peelende potion. De potion zorgt ervoor dat de huidstructuur en teint zichtbaar egaler worden. Ook worden de producten die na de Prepare Potion volgen beter opgenomen waardoor deze nog meer resultaat creëren. Er ontstaat direct een natuurlijke frisheid en stralende teint. Voor mijn huidtype is de Prepare Potion onder andere heel fijn omdat het ondersteunt bij hyperpigmentatie. Maar ook is de potion geschikt voor een verdikte huid, onzuiverheden, roodheid en voor het behandelen van een droge of gedehydrateerde huid. Advies is om de Prepare Potion in de ochtend en avond te gebruiken. De Prepare Potion is verkrijgbaar in 45ml à € 32, = en 125ml à € 59,90.

Vitamin Complex: Vitamin Complex is een intensief vochtherstellende gezichtsspray met daarin een hoge concentratie vitamines A, E en F. Deze vitamines dringen door de huid heen om vervolgens de diepere huidlagen te bereiken en te zorgen voor extra vitaliteit. De spray zorgt voor een instant hydratatie en voeding van de huid. Ook zorgt de spray ervoor dat de crèmes beter worden opgenomen door de huid. Deze unieke spray is een complete vitaminecocktail. Ook voor dit product is mijn advies om het in de ochtend en avond te gebruiken. Vitamin Complex is verkrijgbaar in 125ml voor € 49,90.

4YOUth: De crème 4YOUth is de magische crème op het gebied van langdurige, aanhoudende huidverbetering op meerdere fronten. De crème bevat onder andere de 4 geavanceerde hightech ingrediënten Argireline, Ceracute, Pullulan en Vitamine C. Door de samenwerking van deze ingrediënten ontstaat er volumeverbetering, collageenopbouw en een optimaal vochtgehalte in de diepere huidlagen. Daarnaast zorgt het voor ontspanning en opvulling van de fijne lijntjes en rimpels. 4YOUth kun je dun aanbrengen op je gezicht, maar ook plaatselijk op gebieden met fijne lijntjes of rondom je ogen. Advies is om de 4YOUth in de ochtend en avond te gebruiken. De crème 4YOUth is verkrijgbaar in 30ml voor € 62, =.

Fade Treatment: Voor het aanpakken en stabiliseren van mijn pigmentvlekken krijg ik de Fade Treatment geadviseerd. Deze crème heeft een lage mate van zonbescherming (SPF 10) en bevat zoethout om hyperpigmentatie tegen te gaan. Daarnaast is deze crème effectief om een verstoorde barrièrefunctie aan te pakken door de toegevoegde Niacinamide. Ook bevat de Fade Treatment macadamia olie voor een mooi huidbeeld en vitamines C en E.  Je kunt de Fade Treatment alleen gebruiken als dagcrème, maar mijn advies is om dit product na de 4YOUth te gebruiken en vervolgens nog een hogere SPF omdat deze SPF alleen niet voldoende is voor mijn huidtype. De Fade Treatment is verkrijgbaar in 60ml voor € 54, =.

Juvi Protect: Juvi Protect is een zonbescherming voor de lichtere huid die vrij snel verbrand en bevat een SPF 30. De crème beschermt tegen vrije radicalen met antioxidanten zoals macadamia olie en de vitamines C en E. De Juvi Protect neemt roodheden en irritatie weg en heeft een kalmerende werking dankzij de hoge dosering Aloë Vera. En om een optimaal resultaat te behalen wordt de vet/vochtbalans door o.a. vetzuren en lecithine aangevuld. Advies is om de Juvi Protect royaal aan te brengen als dagverzorging en iedere 2 uur bij te smeren. De Juvi Treatment is verkrijgbaar in 60ml à € 54, =.

Touch of Colour: De Touch of Colour is de laatste stap na je huidverbeterings routine. Het geeft een aangenaam poederig gevoel en zorgt direct voor een flawless teint dankzij het key ingrediënt Ronaflair Flawless. Dit is een mix van hoogwaardige pigmentpoeders die direct matterend, kleur corrigerend en teint balancerend werken op de huid. Het is geen make-up, maar zorgt wel voor een subtiele bronzing effect. De Touch of Colour is verrijkt met een mix aan siliconenolie die je vochtgehalte goed blijft reguleren en vooral de huid niet afsluit. Ook zorgt het er samen met de Ronaflair Flawless voor dat de fijne lijntjes optisch worden opgevuld en gladgestreken. Advies is om dit product op te brengen voor je make-up routine. De Touch of Colour is verkrijgbaar in 30ml voor een bedrag van € 63, =.

Mijn ervaringen met de hannah huidverbeterings routine

Laat ik de producten stap voor stap met jullie even doornemen. Beginnende met de Cleansing Oil die ik zelf alleen in de avond heb gebruikt. Ik vind deze olie echt heerlijk en zacht voor mijn huid. Ik breng de olie aan op mijn gezicht en masseer dit zachtjes in. Even later voeg ik er wat water aan toe en dan verandert de olie in een soort melkachtige substantie. De olie verwijdert goed mijn make-up, is heel mild en maakt mijn huid echt goed schoon. Wel ben ik het gewend om in de avond aan “double cleansing” te doen, dus ik vervolg hierna het reinigingsritueel met een andere cleanser. De huidcoach gaf aan dat het dubbel reinigen niet nodig is omdat ik niet zoveel make-up draag, maar ik vind het zelf toch een prettig idee. Dus ik heb deze olie als 1e stap aangehouden. In de ochtend geef ik zelf de voorkeur aan een wat meer balm/gel achtige cleanser, vandaar dat ik de Cleansing Oil dan ook niet op die momenten heb gebruikt.

De Prepare Potion is de volgende stap in mijn routine. Ik pomp van dit product 2 à 3 x op een wattenschijfje en haal dit over mijn gezicht. Het geeft een licht tintelend gevoel, maar dat is normaal en ik vind dit ook wel prettig voelen. Deze potion vind ik heel fijn voor mijn huid, omdat mijn huid er rustig door blijft, glad voelt en het een mooie basis is voor de rest van mijn producten en eventuele make-up. Ook voelt mijn huid totaal niet trekkerig na het gebruik van deze potion, dus dit product gebruik ik met liefde iedere ochtend en avond.

Vitamin Complex gebruik ik als een soort serum na het reinigen en voor het gebruik van mijn crèmes. Het sprayen op mijn gezicht en de fijne geur vind ik echt heerlijk! Zeker in de ochtend voelt het als een frisse start en krijgt mijn huid direct een oppepper. Ik laat na het sprayen het product lekker in mijn gezicht trekken en vervolgens ga ik verder met mijn dag/nacht verzorging. Vitamin Complex geeft mijn huid een beetje een “plumpy” en gehydrateerd gevoel en het laat mijn gezicht de hele dag aangenaam aanvoelen.

De crème 4YOUth gebruik ik zowel in de ochtend als avond. Het is een romige, maar niet te volle crème die goed door mijn huid wordt opgenomen. Mijn huid voelt heel soepel en glowy, zonder een vervelend laagje erover heen te hebben. Of het echt optisch mijn fijne lijntjes opvult durf ik je niet te zeggen. Ondanks het intensieve gebruik zie ik dat niet direct terug, maar dat is voor mij dan ook geen vereiste voor een crème. Mijn huid reageert goed op deze crème en ik vind dit dan ook echt een aanwinst voor op mijn kaptafel. Wel gaat de flacon van 30ml relatief snel leeg omdat ik deze crème 2x per dag aanbreng.

Gezien het zomerseizoen ben ik echt enorm blij met de Fade Treatment. Het is even een extra stap in mijn ochtendroutine, maar ik heb zeker het idee dat deze crème samen met de Juvi Protect ervoor hebben gezorgd dat mijn pigmentvlekken onder controle zijn gebleven. Ik zit niet veel in de zon, maar onverhoopt pik je toch nog best veel stralen op. De Fade Treatment smeert gemakkelijk weg en doet daadwerkelijk wat voor mijn “grootste huidprobleem”, de zonneschade. Heel blij mee!

De Juvi Protect is de volgende stap en voelt als een hele fijne SPF die heel verzorgend is, goed uitsmeert en geen witte waas achterlaat. Ik smeer deze crème dan ook royaal en mijn gezicht wordt hierdoor echt goed beschermd. Voor mij is een SPF in ieder seizoen inmiddels onmisbaar en ik heb er onlangs dan ook best een aantal al uitgeprobeerd. De Juvi Protect is zeker een van mijn favorieten, alleen blijft mijn gezicht wel iets langer glimmen. Geen probleem als er alle tijd is of als ik een “no make-up day” heb, maar wanneer ik haast heb vind ik persoonlijk een iets mattere finish prettiger. Maar als ik kijk naar de werking (en daar gaat het uiteindelijk om), dan vind ik dit een topper!

Als laatste product gebruik ik in de ochtend de Touch of Colour na mijn SPF. Een product dat ik echt enorm ben gaan waarderen. Het maakt je gezicht net een beetje af zonder dat je al make-up hebt gebruikt. Helemaal ideaal in dit seizoen, maar ook zeker straks in de donkere maanden om je gezicht wat op te fleuren. De Touch of Colour is een verzorgend product dat heel prettig uitsmeert en je huid een bronzy, maar ook iets matterende uitstraling geeft. Ik gebruik hiervan echt een heel klein beetje, maar toch maakt het echt al verschil.

Zoals je kunt lezen ben ik eigenlijk heel tevreden over het advies en de huidverbeterings routine zoals de hannah huidcoach mij heeft geadviseerd. Ik heb een lange tijd de producten kritisch kunnen uitproberen en op een enkele persoonlijke voorkeur na, ben ik echt heel erg happy. Of ik nou echt verschil zie in de conditie van mijn huid? Daarin moet ik eerlijk bekennen dat dat niet zo is. Maar dat heeft er ook mee te maken dat mijn huid over het algemeen in een best constante en goede conditie is. Wel ben ik heel blij dat ik de zonneschade op dit moment kan beheersen en mezelf kan beschermen tegen eventuele verdere schade en vlekken.

Ik blijf deze producten met alle liefde gebruiken en hoop in de toekomst nog meer van dit mooie merk te mogen ontdekken. Ook wil ik zelf nog een keer bij een hannah huidcoach bij mij in de buurt mijn waardes laten meten. Kijken of dit na een wat langere periode nog steeds in balans is. Daarover houd ik jullie op de hoogte.

Voor alle informatie over de producten, het merk hannah en bijvoorbeeld de hannah Xperience kun je een kijkje nemen op de website www.hannah.nl .

Echt een merk om jezelf en je huid te gunnen!

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed