Mijn top 5 “Back to schoolrun” musthaves

aug 22, 2021 | Huidverzorging, Lichaams- en haarverzorging, Make-up

Jaja, morgen is het in onze regio zover …. de scholen gaan weer van start. Voor veel moeders (en vaders) denk ik een fijn moment om de rust en regelmaat weer terug te laten keren. Mijn dochter is 4 jaar en het was onze eerste 6- weekse zomervakantie thuis dit jaar. En wij waren daarvoor ook al op vakantie geweest, dus het was een lange periode in en rond het huis met uiteraard gezellige uitstapjes. Nou ik kan je vertellen dat het hele intense, maar ook zeker fijne weken waren. Dus het voelt een beetje dubbel om morgen weer het “normale” leven op te pakken. Want als ik iets niet heb gemist de afgelopen 6 weken, dan is het wel de bekende “schoolrun”. Wij zijn altijd vroeg wakker, maar toch is het dan elke ochtend jagen, racen en vaak stressen om goed en wel de deur uit te gaan. Waar ‘m dat in zit? Er staat toch meer druk op het ochtendritueel en mijn dochter vindt het dan juist fijn om al haar trucjes en vertragingen uit de hoge hoed te toveren. Al met al een uitdaging dus om dit soepeltjes te laten verlopen.

En wat helpt mij dan op die ochtenden? In ieder geval een goede voorbereiding, maar ik heb ook een aantal “musthaves” die ik sowieso nodig heb om in ieder geval fris en fruitig bij het schoolplein te staan. Want ja, zo’n moeder ben ik dan wel…. ik zorg wel dat ik helemaal klaar ben om aan de dag te beginnen wanneer ik mijn meisje wegbreng. Benieuwd naar die “musthaves”? Lees dan snel hieronder verder….

De musthaves….

  1. Rituals “Refreshing Dry Shampoo”: ik was gemiddeld 2x per week mijn haar, maar vaak plan ik dat op de dagen dat mijn vriend onze dochter wegbrengt of in het weekend. Want geloof me, je haar wassen en volledig stylen is onbegonnen werk voordat de school start. En met een nat hoofd de deur uit gaan doe ik ook niet meer. Dus op de dagen dat ik mijn haar niet was, is een droogshampoo mijn beste vriend. Ik gebruik al enige tijd deze variant van Rituals en ik vind ‘m superfijn. Werkt goed, geeft ook wat volume en heeft een neutrale geur zodat ik niet alle moeders op het schoolplein bedwelm met één of andere tropische geurwolk. Ideaal!
  2. Paula’s Choice “Essential Glow Moisturizer”: de schooldagen zijn uiteraard de dagen dat je al vroeg in de ochtend buiten staat. En ook al schijnt de zon vaak niet, toch gebruik ik trouw elke dag een SPF. Ik ga serieus niet meer zonder de deur uit. Deze van Paula’s Choice vind ik momenteel het fijnste omdat de crème heel verzorgend is, maar daarnaast ook supersnel intrekt. En ja haast in de ochtend, dus ik wil snel verder kunnen gaan met mijn make-up. Absoluut een vast item in mijn schoolrun ochtendroutine.
  3. IT Cosmetics “CC+ cream met SPF 50+”: om mijn huid egaal en fris te maken, gebruik ik ook zeker elke dag een foundation of CC cream. Voor iedereen ook beter als ik dat gebruik, want mijn huid kan wel een oppeppertje gebruiken zo vroeg in de ochtend. 😉Ik heb nu volop deze CC cream van IT Cosmetics in gebruik, maar uiteraard wissel ik hierin met andere producten. Ik breng de CC cream aan met een kwast, verdeel deze goed en eigenlijk is dat altijd een goede basis voor de dag. Instant glow, I love it!
  4. Kiko Milano “Luxurious Lashes Extra Volume Brush Mascara”: een goede mascara is natuurlijk onmisbaar voor een schoolrun. Vooral deze fijne van Kiko Milano zorgt voor mooie zwarte volumineuze wimpers en dus direct voor een wakkere oogopslag. Als het meezit gebruik ik daarvoor nog een wimperkruller en gogogo op naar mijn volgende musthave.
  5. Banila Co “Bloody Balm”: van origine een lipbalm, maar tijdens de schoolrun heeft deze balm een dubbele functie. Ik dep de balm namelijk op mijn lippen voor wat kleur, maar deze balm werkt ook heel fijn als blush op mijn wangen. Subtiel, licht glowy, maar met mijn vingers mooi aan te brengen voor een gezonde blos op mijn wangen. Dat fleurt de boel helemaal op en maakt mijn haastige routine dan ook meteen af.

En hoe verloopt mijn schoolrun dan eigenlijk?

Vaak toch wel gejaagd moet ik bekennen. Al neem ik me elke keer weer voor om het anders te doen. En dan hebben wij (maar) 1 kindje… ik zou er niet aan moeten denken om een heel elftal op tijd de deur uit te krijgen. Ik bereid alles goed voor, ga er vroeg uit, denk van tevoren na over outfits en trommeltjes voor school. Maar toch lopen we vertraging op. Want haar outfit valt niet in de smaak, de haartjes mogen niet worden gedaan, het broodbeleg moet gewisseld worden, ga zo maar door haha! Ik zorg er in ieder geval voor dat ik volledig klaar ben voordat ik met mijn dochter aan de slag ga. Voor mij persoonlijk voelt het goed om verzorgd de deur uit te gaan en met bovenstaande musthaves zijn mijn haar en make-up vrij snel gedaan. Altijd nog even een check in de spiegel voordat ik de deur uit loop en GO!

En dan dames, als je weer thuiskomt (of op je werk aankomt) na zo’n gejaagd begin. Dan begin ik aan mijn lievelingsmoment van de dag. Ik maak mijn grote bak cappuccino met havermelk, plof op de bank neer en voel de rust heerlijk terugkomen. Genieten!

Voor alle dames die dit gevoel herkennen…. succes weer morgen! You can do it!

Liefs, Kim

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed