MAC “Studio Fix 24-hour Smooth Wear Concealer”

okt 19, 2021 | Make-up

Ik ben altijd op zoek naar goede concealers. Want zoals ik al eens heb verteld, kan ik werkelijk geen dag zonder. Dit aangezien ik best behoorlijke donkere kringen heb en veel pigmentatie rondom mijn ogen. Inmiddels heb ik een aantal favorieten die ik graag gebruik, zoals de concealers van NARS en IT Cosmetics. Maar ik ontdek graag nieuwe pareltjes en uiteraard wil ik deze dan ook met jullie delen. Want wat maakt een concealer voor mij nou goed? Onder andere dat de kleur goed matcht, de concealer een goede dekking heeft, maar geen cakey effect. En heel belangrijk dat de concealer niet te mat is, maar ook zeker niet te glowy. Inmiddels tik ik de 40 jaar aan en weet ik dat hele matte of droge producten mijn gezicht en oogopslag niet bepaald ophalen.

Het aanbod is reuze en daarom heb ik kort advies gevraagd aan een MUA die ik volg op Instagram. En zij tipte mij de MAC Studio Fix 24-hour Smooth Wear Concealer. Na een zoektocht in het uitgebreide kleuren palette van deze concealer, heb ik uiteindelijk mijn bestelling gedaan en ben ik dit product uitgebreid gaan testen. Altijd weer spannend, want ik ben vrij kritisch qua concealer. Maar inmiddels kan ik je zeker meer vertellen over mijn bevindingen. Lees je hieronder mee?

De belofte….

De MAC Studio Fix 24-hour Smooth Wear Concealer is een lichte concealer die een foutloze dekking biedt, comfortabel aanvoelt en eventuele imperfecties verdoezelt. De concealer blijft de hele dag zitten door de speciale 24-uurs formule. Ook biedt de concealer een medium tot volledige dekking en is goed op te bouwen. De huid onder de ogen ziet er gladder, frisser en egaler uit. Deze concealer heeft wel een matte finish, maar oogt niet droog of cakey. De concealer heeft een kleine applicator waarmee het product gemakkelijk aan te brengen is en een inhoud van 7ml. Er zijn tientallen kleurtinten verkrijgbaar met een warme of koele ondertoon. Ik heb zelf gekozen voor kleur NW24.

Mijn ervaringen met de Studio Fix 24-hour Smooth Wear Concealer van MAC

Altijd weer leuk om een nieuwe concealer uit te proberen. Alvorens ik begin, breng ik eerst een primer onder mijn ogen aan en daarna mijn foundation of tinted moisturizer. Daarna stip ik wat concealer rondom mijn ogen en blend ik die met een concealer buffer in mijn huid. De concealer is ontzettend makkelijk te blenden en voelt super luchtig en dun aan. En ik ben ook heel blij met de kleur NW24, want die vind ik voor nu perfect. Na 1 laagje aan te hebben gebracht zien mijn ogen er absoluut frisser en minder grauw uit, maar ik wens toch nog wel wat extra dekking. Dus ik stip nog een paar extra plekjes aan en eigenlijk ben ik dan wel tevreden. Mijn wallen zijn zeker niet volledig weg, maar wel goed bedekt en tegelijkertijd ziet het er nog enigszins natuurlijk uit. De finish vind ik ook eigenlijk wel prettig, maar ik twijfel nog over het dunne laagje poeder dat ik normaal gesproken eroverheen aanbreng. Ik merk namelijk wel dat ook deze concealer lichtjes in mijn lijntjes loopt, maar met een vleugje poeder erover heen lijkt het toch wel iets te mat te worden. Voor wat betreft de houdbaarheid ben ik helemaal happy. Tuurlijk loopt het na een hele dag wel wat terug, maar voor het grootste gedeelte zit mijn concealer nog goed en voel ik mij er nog comfortabel bij.
Dus ja, ik vind dit zeker wel een aanwinst. Misschien niet een winnaar qua dekking, maar wel zeker qua luchtigheid en draagcomfort. En het is zo’n fijne formule die je supersnel aanbrengt. Ook mooi meegenomen in de ochtend hectiek doordeweeks. Dus wederom, love MAC!

Ik heb de MAC Studio Fix 24-hour Smooth Wear Concealer rechtstreeks bij MAC gekocht via www.maccosmetics.nl . De concealer kost € 20, = en MAC rekent geen verzendkosten.

Gebruik jij ook dagelijks een concealer?

Liefs, Kim

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed