CHI “Keratin Rebuild, Revive & Protect Kit”

jan 16, 2022 | Lichaams- en haarverzorging

Inmiddels ben ik alweer een tijdje fan van de producten van Olaplex, maar uiteraard blijf ik altijd op zoek naar nieuwe pareltjes in cosmetica land. Zo kwam ik tijdens een speursessie op Instagram bij deze set van CHI uit. De Keratin Rebuild, Revive & Protect Kit, een hele mond vol. Qua prijs een stuk voordeliger dan de producten van Olaplex, dus je begrijpt dat deze set snel in mijn winkelmandje terecht kwam. Ik moet bekennen dat ik het merk CHI goed ken van naam, maar dat ik nog niet eerder producten van het merk heb gebruikt. Mijn haar is absoluut in een betere conditie doordat ik het afgelopen jaar heel consequent voor goede producten heb gekozen. Ik ben dan ook benieuwd wat deze lijn van CHI daar nog aan toe kan voegen. Inmiddels heb ik de set al een kleine 2 maanden in gebruik en kan ik jullie uitgebreid vertellen hoe deze Keratin Rebuild, Revive & Protect Kit mij bevalt. Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder voor mijn volledige review.

De belofte….

CHI Keratin Shampoo: Deze shampoo bestaat uit Keratine die het haar versterkt en essentiële ingrediënten als jojoba- en arganolie. Keratine is een lichaamseigen proteïne en daardoor een hele belangrijke bouwstof voor je haar. Door de combinatie van deze ingrediënten wordt het haar van binnenuit intens gevoed en de conditie van het haar zichtbaar verbeterd. De shampoo gaat pluis tegen en voorkomt daarnaast schade aan het haar. De inhoud van de shampoo is 355ml.

CHI Keratin Conditioner: De conditioner is erg fijn voor droog, beschadigd, pluizig of futloos haar. De conditioner bestaat uit Keratix, die ervoor zorgt dat de haareigen keratine wordt aangevuld. Hierdoor wordt het haar versterkt en makkelijker handelbaar. De inhoud van deze conditioner is 355ml.

CHI Keratin Leave-in Conditioner: Deze fijne leave-in conditioner zorgt ervoor dat het haar sterker wordt, maar ook gevoed en prachtig glanzend. Dit mede ook door de ingrediënten jojoba- en arganolie. De leave-in conditioner voorkomt gespleten haarpunten en zorgt ervoor dat het gemakkelijk door te kammen is. De inhoud van de leave-in conditioner is 177ml.

Deze kit is geschikt voor alle haartypen en vrij van SLS, sulfaten en parabenen.

Mijn ervaringen met de Keratin Rebuild, Revive & Protect Kit van CHI

Uiteraard ga ik weer met veel plezier aan de slag om deze kit te testen. Als eerste gebruik ik de shampoo en vaak doe ik voor mijn haar ook aan “double cleansing”. Mijn verwachting was een hele rijke shampoo, maar dat valt eigenlijk heel erg mee wanneer ik het product in masseer. De shampoo is licht, zacht en maakt mijn haar enorm goed schoon. Prettig in gebruik, al blijft mijn haar wel een beetje stroef achter na het wassen. Ik breng daarna dan ook een royale hoeveelheid van de conditioner aan op mijn haar. De conditioner voelt wel wat voller aan en ik laat dit zo ongeveer 5 minuutjes intrekken, om vervolgens mijn haren grondig uit te spoelen. Mijn haar voelt heel glad en zacht, het glijdt zo door mijn handen heen. Heerlijk! Na het droogdeppen van mijn haar breng ik nog de leave-in conditioner aan op mijn handdoekdroge haar. Dit laat ik rustig even intrekken als ik mij verder klaarmaak voor de dag. Daarna borstel ik mijn haar uit en is mijn coupe gereed voor de verdere styling. Ik moet zeggen dat mijn haar goed voelt, niet zo snel vet wordt en ook behoorlijk glanst door deze producten. Ze zijn aangenaam in gebruik, verzorgend, maar toch merk ik wel verschil in de structuur van mijn haar wanneer ik dit vergelijk tijdens het gebruik van Olaplex. Gezien het verschil in prijskaartje kan ik daar wel mee leven, maar ik zou toch weer op Olaplex terugvallen wanneer deze producten op zijn. Of ik ga weer lekker op zoek naar een ander mooi merk. De producten van CHI ruiken overigens wel goddelijk! Niet het belangrijkste, maar wel een fijne bijkomstigheid.

Ik heb de CHI Keratin Rebuild, Revive & Protect Kit gekocht bij John Beerens voor rond de €28, = via www.johnbeerens.com .

Wat is jouw favoriete haarverzorgingsmerk?

Liefs, Kim

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed