Esse Skincare

dec 31, 2022 | Huidverzorging

Skincare, ik ben er dol op! Altijd op zoek naar nieuwe merken en producten om mijn huid van de beste verzorging te voorzien. Van het merk Esse Skincare had ik zeker al eens gehoord en ik had het geluk dat ik van dit mooie merk een aantal producten kreeg opgestuurd, namelijk; de Eye & Lip Cream, Sensitive Cleanser en Hydro Moisturiser. Alle producten van Esse Skincare zijn wetenschappelijk samengesteld voor alle huidtypen, met pre- en probiotica en bomvol actieve ingrediënten om het beste uit je huid te halen. Esse Skincare helpt bij het creëren van een omgeving waarin de natuurlijke microbiële (bacteriële) diversiteit kan terugkeren en bloeien. Door de formulering van de producten wordt de balans hersteld in een proces dat “rewilding” heet, wat resulteert in een jonger en gezonder uitziende huid. Je begrijpt, ik ben hier heel nieuwsgierig naar geworden, want ik heb zelf nog nooit zulke skincare uitgeprobeerd. Ik heb de producten dan ook snel in mijn routine opgenomen om dit eens uitgebreid te gaan testen. Wat denk je? Zie ik met het gebruik van deze producten echt het verschil aan mijn huid?

De belofte….

Eye & Lip Cream 15 ml: De Eye & Lip Cream is een lichtgewicht oogcrème vol met actieve ingrediënten om de huid rondom de ogen en lippen te beschermen. De crème bevat hyaluronzuur voor optimale hydratatie. Daarnaast zorgt een combinatie van antioxidanten dat de eerste tekenen van huidveroudering worden aangepakt. De crème maakt de huid voller en zachter en zorgt ervoor dat fijne lijntjes minder zichtbaar zijn. De pre- en probiotica zorgen ervoor dat de huid weer in balans komt en versterkt de huidbarrièrefunctie.

Sensitive Cleanser 200 ml: De Sensitive Cleanser is een romige cleanser, special ontwikkeld om make-up effectief te verwijderen en voor de gevoelige huid om irritatie te minimaliseren. De cleanser schuimt niet en bevat kalmerende en verzachtende ingredienten. Ook helpt deze cleanser bij het ondersteunen van een gezond huidmicrobioom om de huid te genezen en te beschermen.

Hydro Moisturiser 50 ml: De Hydro Moisturiser is ook uitermate geschikt voor de gevoelige huid. De probiotische extracten en prebiotische voedingsstoffen zijn onderdeel van een ultra milde, lichte Aloë Vera basis om de huid te verzachten en hydrateren. De crème bevat daarnaast ook hyaluronzuur voor het vochtgehalte, vitamine E voor de elasticiteit en jojoba olie om de talgproductie te reguleren. De crème smeert licht en wordt snel opgenomen door de huid.

Mijn ervaringen met Esse Skincare

Ik houd van de strakke, basic uitstraling van de lijn van Esse Skincare en van het feit dat de producten in donker glas verpakt zitten. Ik begin met het toevoegen van de Sensitive Cleanser aan mijn avondroutine. Dit is een dunne milk die zacht aanvoelt en gemakkelijk mijn make-up verwijdert. De cleanser ruikt neutraal en is een prima basis om mijn huid goed te reinigen. Als ik verder klaar ben met mijn overige skincare, dan voeg ik de Eye & Lip cream toe en sluit ik af met de Hydro Moisturiser. Van een oogcrème heb ik nooit hele hoge verwachtingen, maar de crème smeert prettig en geeft een gehydrateerd gevoel. Wel moet ik even wennen aan de geur van deze Eye & Lip cream, deze is namelijk wat sterker aanwezig dan van de andere 2 producten. Niet helemaal mijn geur, maar het trekt gelukkig snel weg. De moisturiser voelt ontzettend luchtig en prettig aan op mijn gezicht. En trekt bizar snel in! Mijn huid ziet er soepel en stralend uit de eerste weekjes met deze producten. Maar daarna ontstaat er wel een enorme break-out van bultjes in mijn gezicht. Wat hiervan de oorzaak is kan ik helaas nog niet zeggen. Maar ik probeer wel door te gaan met deze producten om te kijken of de rust terugkomt. Dit is momenteel nog niet het geval, maar ik geef het even de tijd. Want in basis ben ik heel blij met deze mooie, bijzondere en geavanceerde skincare lijn. En ik houd jullie uiteraard op de hoogte over mijn verdere bevindingen van Esse Skincare.

Je kunt Esse Skincare rechtstreeks kopen via www.esseskincare.nl of bij een geselecteerde salon/verkooppunt.

Wat is jouw favoriete skincare merk?

Liefs, Kim

 • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

2 Reacties

 1. Marja Tap

  Hi Kim, het lijkt erop dat je een detox reactie hebt van je huid. dit komt vaker voor. lees de blog van bijvoorbeeld zijtikt.nL
  we verwachten dat je huid binnenkort weer in balans komt!
  gebruik enkel de cleanser en moisturiser en geen andere producten voor het beste resultaat.
  skinimalisme noemen ze dat 🙂
  Heel veel succes! liefs! team esse

  Antwoord
  • Kim

   Dank je voor je reactie! Dat zou inderdaad heel goed kunnen, ik kijk het ook nog even aan. Het is wel iets rustiger geworden, dus ik heb goede hoop. Bedankt voor je tip! Liefs, Kim

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed