MÁDARA Peel

mrt 2, 2023 | Huidverzorging

Ik weet niet hoe vaak jij per jaar een gezichtsbehandeling neemt, maar bij mij is dat op één hand te tellen. Wel vind ik het belangrijk om soms mijn huidje wat extra aandacht en care te geven naast mijn standaard skincare routine. Dit doe ik onder andere door af en toe een exfoliërende toner te gebruiken of een maskertje. Maar een peeling thuis had ik nog nooit gedaan. Daar kwam verandering in toen ik 2 speciale Peel producten ontving van het Letse merk MÁDARA. Jaren geleden heb ik een aantal producten van dit mooie merk gekocht en ik weet nog dat ik daar erg van was gecharmeerd. Hoe leuk dan ook dat het nu weer op mijn pad komt! MÁDARA is een merk dat enorm veel waarde hecht aan effectieve ingrediënten, eerlijke claims, milieuvriendelijke verpakkingen en werkt met zorg, passie en respect voor mens en natuur. Daarnaast worden de meest pure ingrediënten en grondstoffen rechtstreeks uit de natuur gehaald.

MÁDARA heeft zich de afgelopen jaren geprofileerd als de expert op het gebied van huidexfoliatie. En ik ben in de gelegenheid gesteld om het “bestselling” Brightening AHA Peel Mask uit te proberen. Daarnaast kreeg ik ook het nieuwe Hyaluron Intense Peel Serum opgestuurd. Je begrijpt wat ik de afgelopen weekjes thuis heb gedaan…mijn huid eens even goed vertroeteld om fris en fruitig voor de dag te komen. En ik wil je uiteraard alles vertellen over mijn ervaringen met beide producten. Zie ik echt verschil aan mijn huid? Ik vertel je er hieronder meer over.

De belofte….

Brightening AHA Peel Mask 60ml: Het Brightening AHA Peel Mask (Rinse-Off) is een mix van fruitzuren, vlierbloesemextract en melkzuur voor een zachte, stralende en gladde teint. Daarnaast bevat het masker vitamine C uit kweepeerfruit om de teint op te lichten en pigmentatie aan te pakken. Deze combinatie exfolieert effectief dode huidcellen en stimuleert celvernieuwing. Hierdoor ontstaat er een prachtige glow en zullen fijne lijntjes verminderen. Ook worden poriën gezuiverd waardoor het effect en de opname van daaropvolgende huidverzorgingsproducten worden verbeterd. Het Brightening AHA Peel Mask is geschikt voor de vermoeide en doffe huid.

Hyaluron Intense Peel Serum 30ml: Het Hyaluron Intense Peel Serum (Overnight, Leave-On) bevat een superdosis natuurlijk melkzuur en hydraterend hyaluronzuur om in de nacht een zichtbaar heldere, gladdere en egalere huid te creëren. Het serum minimaliseert fijne lijntjes, hyperpigmentatie en bevordert een heldere teint. Daarnaast stimuleert het hyaluronzuur de collageensynthese voor een vollere huid. Het Hyaluron Intense Peel Serum is voor alle huidtypen geschikt, maar in het bijzonder voor de vermoeide en rijpe huid.

 

Mijn ervaringen met de Peel producten van MÁDARA

Ik vind nieuwe skincare uitproberen toch wel één van de leukste dingen aan het beautybloggen. En mijn huid kan zeker wel een extra oppepper gebruiken, dus ik start als eerste in de avond met het Hyaluron Intense Peel Serum (https://www.madaracosmetics.com/nl/shop/hyaluron-intense-peel-s). Een ideale peeling voor de “snelle” skincare lover, want dit product hoef je niet in te laten trekken en af te spoelen. Het flesje heeft net als menig serum een pipet en een aantrekkelijke rood/roze kleur. Ik breng het serum na het reinigen van mijn gezicht aan en masseer het zachtjes in mijn huid (niet rondom de ogen). Daarna breng ik mijn nachtcrème aan en laat het product dus lekker de hele nacht z’n werk doen. Ik voel bij dit serum geen tinteling of prikkeling, wat wel zo aangenaam is. In de ochtend zie ik wel een frisse huid en een lichte glow. Een prima product en heerlijk serum, maar ik zie niet zozeer een enorm effect van de peeling.

Een aantal dagen later ga ik ‘s avonds aan de slag met het Brightening AHA Peel Mask (https://www.madaracosmetics.com/nl/shop/brightening-aha-peel-mask ). Dit masker breng ik weer op een gereinigde huid aan, masseer ik in en laat ik vervolgens even rustig intrekken. Er wordt geadviseerd om dit tussen de 3-10 minuten in te laten trekken en ik merk dat ik het na een minuut of 8 wil afspoelen. Want bij dit masker voel ik wel degelijk een tinteling. Dit geeft me dan ook direct het gevoel dat er actieve werkstoffen op mijn huid zitten. Ik spoel mijn gezicht met lauwwarm water af en vervolg daarna mijn avondroutine. Wat mij direct opvalt is dat mijn huid heel fris/zacht aanvoelt, maar totaal niet rood of geïrriteerd. En ik moet zeggen dat vooral de dag erna de werking goed zichtbaar is. Mijn huid ziet er zo egaal en helder uit, ik ben echt onder de indruk. Dit masker is absoluut mijn favoriet van de 2 peel producten. Het advies is om niet vaker dan 2x per week thuis een peeling te doen, dus ik wissel beide producten elke week een keer af. Maar ik vind het zeker een aanvulling op mijn routine om net even wat extra’s te bieden aan mijn huid. En wellicht overbodig, maar door het peelen is je huid wat gevoeliger en is een SPF in de ochtend een dubbele must.

Ken jij het merk MÁDARA al? Je kunt alle producten bekijken en kopen via www.madaracosmetics.com . Het Brightening AHA Peel Mask kost € 25,95 en het Hyaluron Intense Peel Serum kost € 29,95.

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed