IK Skin Perfection “Hydrating Serum Layering Routine”

mrt 14, 2023 | Huidverzorging

Doe jij al aan serum layering binnen je skincare routine? Ik gebruikte veelal 1 serum per routine, maar daar denk ik sinds een tijdje anders over. Want hoe mooi is het om goed naar de behoefte van je huid te kijken en je serums daarop aan te passen? Mijn huidconditie wisselt namelijk vaak wel van dag tot dag. Daar heeft IK Skin Perfection wat op bedacht: een serum layering routine. Een routine waarin meerdere huidwensen en huidproblemen kunnen worden aangepakt in één keer. Zo krijgt je skincare routine nog meer diepgang en kracht en kan het meest optimale resultaat worden bereikt. Maar nog even terugkomend op IK Skin Perfection, wat een mooi merk is dat! Onlangs heb ik hiermee kennisgemaakt tijdens een salonbehandeling en nu dus thuis met deze set. IK Skin Perfection probeert met effectieve skincare een ieders natuurlijke schoonheid te versterken. Met huidverbeterende producten die vol met krachtige, organische ingrediënten zitten en zonder huidonvriendelijke stoffen. Met respect, liefde en bescherming voor onze huid en de natuur. Ook heeft IK Skin Perfection een speciale “Medical Collection” ontwikkeld voor mensen die in een kankertraject zitten of onder intensieve medicatie. Door mijn ziekte weet ik hoezeer de huid te lijden heeft in zo’n periode en ik kan het alleen maar waarderen als een merk daar aandacht voor heeft.

Voor mijn eigen huid heb ik de Hydrating Serum Layering Routine opgestuurd gekregen, speciaal voor de normale, droge en vochtarme huid. Ik ben deze set uitgebreid gaan testen en vertel jullie er hieronder graag meer over!

De belofte….

De set bestaat uit een Prebiotic Spray, Glycol Acid+ AHA Stimulating Serum, Hyaluron+ Hydrating Firming Serum en Microbiome+ Barrier Biotic Serum.

Prebiotic Spray 75ml: De Prebiotic Spray is een geavanceerde formule met natuurlijke prebiotische extracten als Prebiolin AGA en Biolin P. De spray bevat voeding voor goede, beschermende bacteriën en draagt bij aan een gebalanceerd en versterkt huidmicrobioom. Daarnaast zorgt de spray voor een optimale hydratatie en is het een perfecte basis voor je serums.

Glycol Acid+ AHA Stimulating Serum 10ml: Het Glycol Acid serum is een intensief huidverbeterend serum dat bijdraagt aan de algehele huidconditie. Het serum helpt bij het verminderen van droogtelijntjes, rimpels en pigmentvlekken. Daarnaast vervaagt het (acné) littekens en verstevigt het de huid. Ook stimuleert het de celvernieuwing en laat je huid er gladder en stralender uitzien. Het Glycol Acid serum is verrijkt met 15% glycolzuur.

Hyaluron+ Hydrating Firming Serum 10ml: Het Hyaluron serum is een maximaal hydraterend serum en geeft een liftend effect aan de huid. Door de intense hydratatie krijgt de huid een betere spankracht en daardoor lijken fijne lijntjes meer te zijn opgevuld.

Microbiome+ Barrier Biotic Serum 10ml: Het Microbiome serum is een geavanceerde pre- en probiotica formule die bijdraagt aan het in balans brengen en herstellen van de huidflora. Dit zorgt weer voor een gezond en gebalanceerd microbioom. Het serum versterkt de huidbarrière en kwaliteit van de huidstructuur. Daarnaast wordt de huid beschermd tegen schadelijke omgevingsfactoren, bacteriën en/of Uv-straling.

Mijn ervaringen met de Hydrating Serum Layering Routine van IK Skin Perfection

Zo in de overgang van de winter naar de lente heeft mijn huid wel weer wat extra aandacht nodig, want ik merk de wisseling van seizoenen altijd aan mijn huid. Ik begin dan ook met de Prebiotic Spray voor zowel de ochtend als avond. Wat een fijne mist is dit! Een hele zachte nevel die luchtig op je gezicht valt en direct je huid al verzacht en hydrateert.

Het Hyaluron en Microbiome serum gebruik ik 2x per dag en het Glycol Acid serum voeg ik 2-3x in de week ’s avonds toe. Als ik in de avond de routine doe, dan begin ik als eerste na de Prebiotic Spray met het Glycol Acid Serum. Ik vind zo’n serum vaak te heftig voor dagelijks, dus ik ben daar altijd wat voorzichtiger mee. Het Glycol Acid serum is een transparante, dunne vloeistof die gemakkelijk intrekt. Mijn huid tintelt een beetje door de zuren na het aanbrengen, maar dat trekt gelukkig snel weer weg. Wat ik heel erg merk bij dit serum is dat mijn huid er glad en fris uitziet en dat oneffenheidjes iets minder lijken op te vallen. Heel mooi!

Na dit serum ga ik door met een onmisbare stap in mijn huidverzorging en dat is het Hyaluron serum. Dit serum is iets minder helder en iets plakkeriger, maar alsnog heel goed aan te brengen. En ik heb een hoop van dit soort serums al getest, maar mijn huid voelt nu direct heel zacht en “plumpy” aan. Het is jammer dat het maar een 10ml flesje is, want ik ben echt onder de indruk van dit serum.

Ten slotte breng ik het Microbiome serum aan om deze layering routine af te sluiten. Dit roze, melkachtige serum vind ik ook heel erg prettig werken. Het kan door de kleur komen, maar mijn huid ziet er egaler en glowy uit na het aanbrengen en voelt heel lekker aan. Een fijne bijkomstigheid is het dan ook nog eens dat het serum een extra stukje bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf. Uiteraard breng ik na de serums nog een nachtverzorging aan of overdag een dagcrème en SPF. Vooral die laatste is onmisbaar en helemaal als je in de avond met zuren op je huid werkt.

Ja, ik kan wel zeggen dat ik deze set een aanrader vind. De serums werken goed over elkaar heen zonder te gaan pillen. Ook ziet mijn huid er goed en gezond uit momenteel. Dus ik ga voorlopig nog wel even verder met mijn serum layering routine. Blij mee!

Je kunt alle producten van IK Skin Perfection bekijken en shoppen via de website www.ik-skinperfection.nl .

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed