MÁDARA’S Vitamine C, een “must” voor je huid

mrt 24, 2023 | Huidverzorging

Gebruik jij al Vitamine C in je skincare? Voor mij is dit inmiddels een “must” geworden. Zo af en toe gebruikte ik wel eens een serum met Vitamine C erin, maar nu ik me er meer in heb mogen verdiepen wil ik eigenlijk niet meer zonder dit super ingrediënt. Want eerlijk waar, er zijn weinig ingrediënten waarbij ik zo snel en duidelijk het effect ervan terugzie in mijn huid. Vitamine C draagt namelijk bij aan de vorming van collegeen, het helpt bij het voorkomen van pigmentatie (voor mij een absolute pré) en het heeft een verhelderende en gladmakende werking. Maar ook is het een krachtige antioxidant die de schade van UV-licht en vrije radicalen helpt beperken. Perfect dus om overdag te gebruiken in combinatie met een goede SPF.

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan het gebruik van Vitamine C? Nagenoeg niet moet ik bekennen. Bijna alle huidtypen reageren vaak goed op Vitamine C. Wel zijn er natuurlijk enorm veel verschillende vormen van Vitamine C. En wanneer er bijvoorbeeld een pure Vitamine C-derivaat wordt gebruikt, dan kan een wat meer gevoelige huid licht gaan irriteren. Maar de vorm van Vitamine C die ik nu heb mogen testen is “Ascorbyl Glucoside”, een variant van Vitamine C die mild en zacht is voor de huid.

Nog een aantal tips voor als je met Vitamine C aan de slag gaat:

  • De zon in met Vitamine C op je gezicht is helemaal prima, maar uiteraard moet je niet direct gaan “bakken” na je skincare routine. En sowieso altijd aansluitend een SPF aanbrengen overdag, elke dag, ook als het met bakken uit de lucht komt.
  • Als je het juiste Vitamine C product gebruikt en deze is goed verpakt, bij voorkeur licht- en luchtdicht, dan gaat je product niet snel oxideren en blijft de werking goed behouden. Vitamine C is namelijk niet dol op vocht, licht en zuurstof.
  • Vitamine C is een krachtige antioxidant en wanneer je die bundelt met een andere krachtpatser zoals Vitamine E, dan wordt je resultaat nog optimaler.
  • Je kunt je Vitamine C product eventueel ook in de avond gebruiken om de collageenproductie te stimuleren.
  • Het is beter om Vitamine C niet te combineren met de welbekende zuren (glycolzuur, salicylzuur en melkzuur), Retinol en Niacinamide. Mocht je zulke ingrediënten gebruiken, doe dat vooral dan in de avond en zet je Vitamine C in voor overdag.

Nu maar eens over naar die mooie producten die ik heb mogen ontvangen van MÁDARA. Onlangs heb ik jullie al verteld dat ik toch wel een beetje fan ben van dit merk en met veel plezier heb ik dan ook hun Vitamin C Intense Glow Concentrate, Vitamin C Illuminating Recovery Cream en de Plant Stem Cell Age Defying Sunscreen SPF30 uitgeprobeerd. Want ja, zonder SPF geen vitamine C overdag, dus die kon ik ook direct eens goed testen. Ben je inmiddels al een beetje benieuwd geworden naar mijn ervaringen met deze producten? Ik zal eerst hieronder de producten nog even één voor één toelichten.

De belofte….

Vitamin C Intense Glow Concentrate 30ml: Dit Vitamine C serum is een krachtig concentraat met daarin als topingrediënten Vitamine C + E en Ferulinezuur. De vorm van Vitamine C “Ascorbyl Glucoside” is dus een hele stabiele, maar buitengewoon actieve vorm van Vitamine C die diep doordringt in de huid voor maximale resultaten. Daarnaast bevat het serum een natuurlijke vorm van Vitamine E (Tocoferol) met hele verzachtende en hydraterende eigenschappen. Het Ferulinezuur beschermt tegen vrije radicalen en voorkomt vroegtijdige tekenen van veroudering. Ook exfolieert dit ingrediënt mild en maakt het de huidoppervlakte egaal.

Vitamin C Illuminating Recovery Cream 50ml: Deze Vitamine C crème kun je zien als een echt glow moisturizer. Door het toevoegen van Hyaluronzuur ervaar je een intense hydratatie en Zeewierextract zorgt voor het verhelderende en glowy effect. Met het gebruik van deze crème verdwijnt je vale teint, voelt je huid stevig aan en zullen donkere vlekjes en hyperpigmenatie voorkomen worden. En zeker wanneer je de crème gebruikt in combinatie met het Intens Glow Concentrate, worden de krachten gebundeld en geniet je optimale ondersteuning tegen de schadelijke invloeden van buitenaf.

Plant Stem Cell Age Defying Sunscreen SPF30 40ml: Deze SPF30 voor het gezicht is een getinte, natuurlijke zonbescherming en is een ware bestseller van het merk MÁDARA. In deze SPF wordt er gebruik gemaakt van minerale zonnefilters en dan in de vorm van Zinkoxide. Uiteraard maakt MÁDARA hierbij geen gebruik van nanotechnologie. Andere belangrijke ingrediënten zijn Hyaluronzuur, Frambozenzaadolie, Vitamine C + E, Aloë Vera Sap en stamcellen van Noordelijk Drakenkop. Dit laatste ingrediënt is innovatief en uniek doordat het een extreem hoge dosis antioxidanten bevat die vrije radicalen neutraliseren. Hierdoor wordt vroegtijdige veroudering van de huid tegengegaan. Ook biedt het bescherming tegen zowel UV-licht en Blauwlicht. Het product heeft een tintje met een lichte dekking, maar oogt heel natuurlijk en is geschikt voor vrijwel elke huidskleur.

Mijn ervaringen met de Vitamine C lijn en SPF30 van MÁDARA

Tijd om de producten zelf eens goed te gaan beoordelen, want deze heb ik inmiddels geruime tijd kunnen testen. Laat ik beginnen met het Vitamin C Intense Glow Concentrate. Een serum wat ik aanbreng nadat ik mijn huid goed heb gereinigd. Het serum zit in een fijne pompflacon wat niet alleen prettig werkt, maar ook nog eens mooi staat op je kaptafel. Het product zelf is een fijn, licht serum met een subtiele frisfruitige geur. Het brengt gemakkelijk aan, trekt snel in en geeft een fijne oppepper voor de volgende stap in mijn routine. Want hierna breng ik de Vitamin C Illuminating Recovery Cream aan. Weer zo’n fijn pompje! En ik moet bekennen, deze crème voelt heerlijk! Los van de ondersteuning tegen schadelijke invloeden, geeft deze crème mijn huid zo’n mooie gezonde gloed en voelt het echt heerlijk zacht en glad aan. Ik ervaar ook totaal geen irritaties of andere ongemakken. Dit duo werkt krachtig, maar ook nog eens heel verzorgend. Superfijn!

De Plant Stem Cell Age Defying Sunscreen SPF30 is de laatste stap in de ochtend voordat ik mijn make-up ga aanbrengen. Ook deze SPF zit in een handige tube waarmee je gemakkelijk kunt doseren. Het product heeft een licht tintje, maar dat valt eigenlijk bij het aanbrengen weg. Er blijft alleen een mooie egale huid nog over. Wel moet ik na deze SPF even de tijd nemen voordat ik verder ga met mijn make-up, want ik blijf mijn huid iets vettig vinden. Maar daar kan ik prima rekening mee houden in de ochtend. Qua bescherming van alle producten en het effect op de langere termijn op mijn huid is nu natuurlijk nog moeilijk iets te zeggen. Wel is er de afgelopen jaren genoeg bewustwording gekomen om dagelijks royaal SPF te smeren. Dit ook preventief om je huid en gezondheid zo goed mogelijk te beschermen voor nu en later. Deze mooie producten van MÁDARA blijven sowieso een vast onderdeel in mijn dagelijkse skincare routine.

Je kunt alle producten bekijken en shoppen o.a. via www.madaracosmetics.com .

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed