Louis Widmer Skincare Routine Lente ´23

apr 21, 2023 | Huidverzorging

Louis Widmer is een merk waar ik inmiddels al best wat producten van heb mogen testen en die bevallen veelal goed. Het Zwitserse merk bestaat al sinds 1960 en blijft zich maar ontwikkelen op het gebied van hoogwaardige huidverzorgings- en dermatologieproducten. Het aanbod is zeer gevarieerd, bevat veel actieve werkstoffen en is toegankelijk en goed geprijsd. De afgelopen weken heb ik een aantal producten in gebruik genomen die mijn huidje “lenteproof” gaan maken, namelijk: de Extrait Liposomal, Emulsion Hydro Active UV30 en de Crème Pro Active Light. Ideaal, want een serum, dagcrème met SPF en nachtcrème zijn sowieso een vast onderdeel in mijn skincare routine. Nieuwsgierig geworden hoe deze producten mij zijn bevallen? Daar vertel ik je hieronder graag meer over.

De producten en hun belofte….

Extrait Liposomal 30ml: De Extrait Liposomal is een anti-ageing serum voor dag en nacht gebruik om je huid stralend, fris en glad aan te laten voelen. Maar daarnaast is een soepele en comfortabele huid bij dit serum minstens net zo belangrijk. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van een flinke dosis hyaluronzuur. De werking van hyaluronzuur is doeltreffend om vocht te laten vasthouden waardoor de huid er elastisch, gezond en plumpy uitziet. Een ander belangrijk ingrediënt is Matrixyl3000. Dit bestanddeel maakt op een natuurlijke wijze collageen aan waardoor de huid er steviger en volumineuzer uitziet. Rimpels en onregelmatigheden worden van binnenuit opgevuld en ogen hierdoor zachter. De Extrait Liposomal is er in een ongeparfumeerde en licht geparfumeerde variant.

Emulsion Hydro Active UV30 50ml: Deze Emulsion Hydro Active UV30 crème is een intens hydraterende en verzorgende crème met beschermingsfactor 30 (combinatie UVA/UVB). De crème bevat onder andere Vitamine E (stimuleert de regeneratie van de huidbarrière), Kariteboter (beschermt tegen externe invloeden), Creatine (bevordert de huidvernieuwing), Panthenol (verzacht de geïrriteerde huid) en Hyaluronzuur. Daarnaast is de crème verrijkt met het biostimulatorencomplex wat intensief hydrateert en huidveroudering vertraagt. De Emulsion Hydro Active UV30 is een gel-emulsie die verkrijgbaar is in een ongeparfumeerde en licht geparfumeerde variant.

Crème Pro Active Light 50ml: Deze Crème Pro Active Light is erop gericht om de huid volledig te hydrateren, voeden en regenereren. De crème verbetert de huidstructuur en stimuleert de celcohesie. Veel ingrediënten komen overeen, maar hier is in het bijzonder nog Vitamine A toegevoegd wat helpt om de verhoorning van de huid in balans te brengen. De crème dringt snel en diep in de huid en zorgt voor meer elasticiteit en een betere vochtbalans. De structuur is licht en op water/olie basis, ideaal dus voor de nacht. Ook deze Crème Pro Active Light is ongeparfumeerd en licht geparfumeerd verkrijgbaar.

Mijn ervaringen met de Louis Widmer Skincare Routine Lente ´23

Ik vind nieuwe skincare testen keer op keer nog zo’n feestje! En ook nu ben ik weer benieuwd naar deze producten van Louis Widmer. Ik heb al eerder producten getest van de anti-ageing lijn en daar werd ik heel blij van. Laat ik beginnen met de Extrait Liposomal, het serum wat ik inmiddels dag en nacht heb ingezet. Het serum zit in een prachtige flacon met pompje en gemiddeld gebruik ik 3 pompjes per keer. Het serum is doorzichtig, licht en brengt heel gemakkelijk aan. Wat ik merk is dat het product snel intrekt en mijn huid direct fris en gehydrateerd aanvoelt. Heel fijn! Echt een serum wat je snel even erbij pakt en altijd een lekker huidje achterlaat, zonder te gaan pillen. Van de anti-ageing werking merk ik niet direct iets, maar dat geeft wat mij betreft niet.

In de ochtend gebruik ik na het serum de Emulsion Hydro Active UV30. En ik moet bekennen dat ik niet zo vaak meer crèmes (met SPF) uit een potje gebruik. Maar deze crème vind ik qua verzorging echt geweldig! Het voelt precies goed aan op mijn huid, licht maar toch voedend en trekt snel en goed in. Wat absoluut een pre is, want in de ochtend wil ik vaak snel door met mijn make-up. En dan wil ik nog even de glow benoemen die ik op mijn huid zie na het aanbrengen. Fantastisch! Ik heb eerder wel eens een UV50 crème gebruikt uit deze lijn waar ik niet zo enthousiast over was, maar dat ben ik over deze crème dus duidelijk wel.

Voor de nacht gebruik ik de Crème Pro Active Light als afsluiting van mijn avondroutine. Een hele fijne crème die voedend is en me de volgende ochtend met een heerlijk zacht velletje wakker laat worden. Ik zie geen wonderen gebeuren na het gebruik, maar wel een goed verzorgd en gezond huidje. Wat mij betreft weer een geslaagde ervaring met Louis Widmer. Dit zijn voor mij absoluut producten waar je altijd wel goed mee zit en op terug kunt vallen.

De producten van Louis Widmer zijn te bekijken via www.louis-widmer.com en daar vind je ook eventuele (online) verkooppunten.

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed