Babor “Hyaluronic Cleansing Balm & Gentle Cleansing Cream”

mei 3, 2023 | Huidverzorging

Hoezeer ik ook van make-up houd, ik vind het reinigen van mijn gezicht toch echt elke dag weer een zalig moment. Door heerlijke producten te gebruiken, in rust mijn gezicht te masseren en even een me-time momentje te creëren, voel ik de dag van me afglijden tijdens dit ritueel. Ik reinig mijn gezicht trouw elke avond (en ochtend) en doe dit door middel van double cleansing. Als eerste stap gebruik ik graag een cleansing balm en daarna volgt veelal een cleansing cream.

Vanuit Babor heb ik twee producten opgestuurd gekregen die perfect aansluiten op mijn reinigingsvoorkeuren: de Hyaluronic Cleansing Balm & Gentle Cleansing Cream. Hier ben ik uiteraard heel nieuwsgierig naar! Ik ken Babor als merk wel, maar heb er eigenlijk nog nooit producten van gebruikt. Wist jij dat dit Duitse merk al meer dan 60 jaar bestaat? En ze blijven hun assortiment maar uitbreiden, upgraden en doorontwikkelen. Doeltreffende cosmetica met individuele oplossingen voor elk huidtype. Klinkt veelbelovend nietwaar? Ik ben het dan ook uitgebreid voor je gaan testen en deel hieronder graag meer met je over mijn bevindingen met deze cleansers.

De belofte….

Babor Hyaluronic Cleansing Balm 150 ml: Deze Hyaluronic Cleansing Balm heeft een samenstelling van natuurlijke oliën zoals marula, argan en macadamia olie. Deze combinatie van oliën pakt op een hele milde manier al het vuil aan om tegelijkertijd de huidbarrière intact te houden. De formule van de cleansing balm heeft het actieve anti-aging ingrediënt 3D-hyaluronzuur. Dit zorgt voor een opvullend en hydraterend effect, maakt de huidoppervlak egaler en beschermt de huid tegen uitdroging. De vochtbalans in de huid wordt behouden en na het reinigen zal er geen trekkerig gevoel ontstaan.

Babor Gentle Cleansing Cream 100 ml: De Gentle Cleansing Cream is een milde, geurvrije, rijke cleanser die uitermate geschikt is voor de gevoelige huid. De formule van de cleansing cream bevat natuurlijke oliën en vitamine E om de huid doeltreffend te reinigen en het microbioom te ondersteunen. Daarnaast is de cleansing cream verrijkt met polysachariden (koolhydraten) uit mais om de huid te kalmeren en de vochtbalans te stimuleren. Om je huid te beschermen tegen omgevingsfactoren is er proteïne-extract uit moringazaad aan toegevoegd. De huid wordt zacht achtergelaten om zo verder te gaan met de daaropvolgende verzorging.

Mijn ervaringen met de Babor Hyaluronic Cleansing Balm & Gentle Cleansing Cream

Ik begin mijn reinigingsroutine in de avond eerst met de Hyaluronic Cleansing Balm. Deze zit in een strakke witte pot met zwarte letters. Ik schep een beetje balm met het spateltje op mijn hand en masseer deze warm tussen mijn handen. Wat me opvalt is dat de balm korrels bevat waarbij ik vrij lang moet wrijven om deze een soort van te doen smelten. Wanneer dat het geval is, masseer ik de olieachtige substantie in op mijn huid en week zo met gemak al mijn make-up los. Ik voeg even later wat water toe waardoor het een soort melkachtige structuur krijgt. Hierna was ik al het product weg met een lauwwarm washandje en voelt mijn huid aangenaam aan. De cleansing balm heeft een hele fijne subtiele geur.

Hierna ga ik aan de slag met de Gentle Cleansing Cream. Deze reinigingscrème zit in een witte tube en de crème zelf is ook wit. De reinigingscrème voelt zacht aan, is geurloos en wanneer ik deze afspoel voelt mijn huid goed gereinigd, fris en heerlijk zacht aan. Ik heb totaal niet het gevoel dat ik snel door moet naar een crème omdat mijn huid te strak aanvoelt. Het zijn wat mij betreft absoluut cleansers die ik dagelijks blijf gebruiken. Ze werken doeltreffend en geven een luxueus gevoel. Heerlijk!

Alle producten van Babor kun je rustig bekijken en eventueel shoppen via www.babor.nl . De Hyaluronic Cleansing Balm kost momenteel € 49,90 en de Gentle Cleansing Cream € 19,90.

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed