SeventyOne Percent Suncare

jun 22, 2023 | Lichaams- en haarverzorging

Yes, de zomer is officieel van start gegaan! En we hebben al van heel wat mooie zonnige dagen mogen genieten inmiddels. Standaard hoort bij ons thuis nu ook bij het ochtendritueel dat ons lichaam volledig wordt ingesmeerd met een goede SPF van minimaal factor 30. Zo langzamerhand hebben we een aantal favorietjes, maar het blijft leuk om iedere zomer nieuwe toppers te ontdekken. En dan kies ik graag voor het gemak van een product waar ook echt het hele gezin blij van wordt. De voorwaarden hier zijn veelal dat de zonnebrand snel in moet trekken, niet plakkerig mag zijn, goed smeerbaar is en vriendelijk voor de huid.

De afgelopen weken hebben wij een voor mij nog onbekend merk mogen testen, namelijk SeventyOne Percent. Ken jij dit merk al? SeventyOne Percent is in 2009 in Frankrijk ontwikkeld door twee surfvrienden. Met als uitgangspunt om goed beschermd te zijn tegen hun geliefde zonnetje en mild te zijn voor de oceaan. Inmiddels is er een gevarieerd assortiment aan clean SPF-producten met een hoge waterbestendigheid. Ideaal om mee te nemen op vakantie dus! De producten zijn verpakt in handzame tubes van max. 100 ml zodat je ze gemakkelijk in je tas gooit wanneer je op pad gaat.

Ben je al een beetje nieuwsgierig geworden? Scroll dan snel verder naar beneden zodat ik je meer kan vertellen over de producten en mijn ervaringen.

De belofte….

Eco Sun Spray Invisible SPF 50+: Deze Eco Sun Spray bevat een zeer hoge SPF50+ en beschermt daarmee perfect tegen UVA- en UVB-straling van de zon. De formule van deze zonnebrand bevat 100% minerale filters en deze zijn direct werkzaam en reflecteren de zonnestralen waardoor ze niet in de huid kunnen doordringen. De zonnebrand is verrijkt met zonnebloem- en jojoba-olie waardoor de huid gevoed en verzacht wordt. Deze Eco Sun Spray is zeer waterbestendig, maar laat geen witte waas achter. Alle producten van SeventyOne Percent zijn vrij van parabenen, siliconen, alcohol, sulfaten, hormoonverstorende stoffen en microplastics. De tube met spray heeft een inhoud van 100ml.

Dry Sun Oil SPF 30: De Dry Sun Oil heeft een SPF 30 en kun je gebruiken voor zowel je lichaam als gezicht. De olie biedt voldoende bescherming, is verzorgend en daarnaast ook waterbestendig. De formule is verrijkt met biologische buriti- en jojoba-olie en laat een zachte huid achter, zonder plakkerig aan te voelen. De tube met spray heeft een inhoud van 100ml.

Mijn ervaringen met de Suncare van SeventyOne Percent

Wat heerlijk om deze zomer zoveel mooie zonnebrandproducten te mogen testen. En dat het weer ook nog eens meewerkt! Wat ik heel fijn vind aan dit merk is dat de tubes super licht aanvoelen. Je gooit ze zo in je tas en zo heb je dus altijd goede zonnebescherming bij je. Voor wat betreft de Eco Sun Spray Invisible SPF 50+ zou ik deze tube alleen al kopen voor de geur, want dit ruikt zo lekker naar van die superzoete marshmallows. Echt heerlijk! De spray werkt gemakkelijk en het product zelf is goed smeerbaar. Wel heel dun, dus het loopt snel van je lichaam af. Maar verder trekt het goed in en zie ik inderdaad geen witte waas. Qua bescherming voelt het ook veilig, maar ik smeer dan ook lekker royaal.

Een olie voor het zonnen heb ik lang niet meer gebruikt en hier ben ik dan ook enorm nieuwsgierig naar. Ook deze olie smeert lekker in, maar vind ik zelf wel iets plakkeriger overkomen. De geur is neutraler en mijn huid voelt na het aanbrengen verzorgd en zacht aan. Voor de snelheid (en geur) zal ik denk ik eerder voor de Eco Sun Spray kiezen, maar ik denk dat ik de Dry Sun Oil meeneem op vakantie voor de afwisseling en het verzorgende gevoel.

Absoluut een leuk merk met een mooie visie om eens uit te proberen!

De SeventyOne Percent Eco Sun Spray Invisible SPF 50+ en Dry Sun Oil SPF 30 kosten momenteel allebei € 29,99.

Liefs, Kim

  • Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn beautyblog!

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op cosmetica. Ik struin dolgraag door (online) beautywinkels en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te ontdekken.

Een lange tijd was dit voor mij voldoende, maar afgelopen jaar begon mijn liefde voor cosmetica zich verder te ontwikkelen. Ik voelde de behoefte om de ervaringen met mijn “liefdes” te gaan delen met anderen en meer mensen te bereiken dan alleen maar mijn directe kring.

En zo is het idee ontstaan om deze beautyblog op te zetten… een plek waar ik volop artikelen en reviews kan gaan delen met jou. Ik wens je veel leesplezier en ik hoop dat ik je via deze weg mag inspireren!

Ontvang elke nieuwe blog in je inbox

Instagram Feed